Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Енергиен експерт: Правителството нарушава закона. Затова цената на природният газ ще скочи с 40%

.

Решението на енергийният министър Теменужка Петкова да спре процедурата за увеличение на цената на природния газ е брутално нарушение на правилата и закона. Това каза по бТВ експертът по енергийните въпроси Христо Казанджиев.
Само КЕВР може да направи това, тя наблюдава действията на „Булгаргаз“. Сега министър разпорежда спиране на процедурата. За пазара на природен газ това е много негативен сигнал. Правителството си позволява да спре ценообразуващите процеси-цената на природния газ. Намесва се в КЕВР  и „Булгаргаз“. Една такава намеса влияе негативно на пазара на природен газ. 

Очевидно е, че се преследват политически цели. Цената ще се увеличи с 40 процента, вместо с 20 през октомври. Ще има взрив на цената.

Това ще доведе до промяна на топлинната енергия и топлата вода. „Булгаргаз“ купува на текущата пазарна цена и продава на по-ниска цена. Формира сериозна загуба ежедневно. Могат да се натрупат десетки милиони загуби. Прокуратурата не се самосезира, министърът няма право да издава такава заповед. Беше съобщено, че това е станало по лично разпореждане на премиера. Но има закони. Трябвали премиерът да не спазва законите?!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!