Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Явор Дачков: Моделът „Борисов“ е развращаващ и не може да се търси диалог с този разврат

Не виждам особен смисъл мадам Бътерфлай да седне на една маса с Милко Калайджиев, за да се разберат. В България няма разделение, а диктатура на простотията и чалгата, които са плодове на дълго и грижливо отглеждан масов манталитет, който ги възпроизвежда на всички управленски нива. И който в края на краищата стига до катастрофа. Поредната, защото този модел се повтаря циклично в следосовобожденската ни история. Докато няма съгласие за очевидната ни и обща деградация като общество, всякакви приказки за единение са напразни и обслужват единствено философията на Калайджиев и Борисов „Я елате пиленца при батко“. Моделът „Борисов“ е развращаващ и не може да се търси диалог с този разврат.

Това е дъно на вички нива – рационални, емоционални, институционални, социални, културни, икономически и т.н. Просто е невъзможно да бъде приемано за нормалност, а точно това стана в последното десетилетие. Поради тази причина хора започнаха да се палят преди години. Ние живеем в абсурд от гледна точка на човечността ни, която боледува от ежедневния сблъсък с уродства от всякакъв характер. Тези два свята няма как да се съберат в едно, а България ще се оправи когато първият – този на чалгата, Бойко Борисов, Пеевски и т.н. бъде смазан и маргинализиран. Не просто победен на избори, а изкоренен от българския манталитет. Така, както го е направил цар Борис Покръстителя преди да избуи отново и отново през вековете.

Резултатът от действията на св. Цар Борис е „Златен век“ за България. Единственият в историята ни когато бесовете и мътилката на дуалистичната ни душа са били прогонени от нея. В днешно време това не е възможно и поради тази причина ще трябва да чакаме времето да отнеме силата на този покварен манталитет, неговата жизненост и енергичност със смяна на поколения и прочие. Въпреки това си мисля, че съпротивата на всички нива и според силите, които имаме, е задължителна. Най-малкото, за да запазим психическото си равновесие. Да браним душата, сърцето и ума си. Мисля също, че поради тази причина клишетата на светския повърхностен ум за единение, позитивизъм, гледане напред и други баналности, плод на жалък интелектуален багаж, дразнят и предизвикват гняв и възмущение.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!