Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Разследват Цветелина на Бойко, изпрала милиони на хунтата ГЕРБ, банкерката вкара Борисов във война? (ДОКУМЕНТИ)

Цветанка Бориславова Карагьозова, бивша жена на Бойко Борисов, е разследвана по сигнал от чужди служби, че е изпрала милиони на хунтата ГЕРБ. Това се твърди в сигнал до Narod.bg, подаден от читател, който се представи като служител на прокуратурата.

Информацията гласи, че Цветанка Карагьозова, която смени името си на Цветелина Бориславова, е помогнала за легализирането на огромни суми през нейната Българо-американска кредитна банка. Цветанка притежава 61.429% от капитала на финансовата институция, показа проверката на Narod.bg.

Банкерката, която на 27 септември ще стане на 62 години, в момента участва като собственик в 17 фирми, чиято пазарна капитализация е няколко милиарда лева, показа проверката на Narod.bg.

Според данните бившата приятелка на Бойко предоставила банката си за изпирането на стотици милиони европейски средства, заграбени под формата на обществени поръчки от „наши фирми”.

Заради чадъра над Цветанка Карагьозова обаче преди броени дни Бойко Борисов е влязъл в сериозен конфликт с могъщи фигури от задкулисието, които са пожелали да придобият бизнеса й напук на протекциите на премиера.

Актуална мълва гласи, че Цветанка е попаднала на мушката на бизнесмен, чиито финансови апетити отдавна не се побират в рамките на България.

Дали от войната, разпалена около смяната в собствеността на бизнесите на Цветанка Карагьозова, ще даде сериозни „жертви”, ще научим в най-близко бъдеще, пише още в сигнала до Narod.bg.

ЦВЕТАНКА И БИЗНЕСЪТ СЪС СИК

За банкерката Цветанка-Цветелина Бориславова се знае, че от години върти капитали в съдружие с Бойко Борисов и с хора от вездесъщата СИК.

Връзката между нея, Бойко Борисов и силовата структура всъщност е историята на приятелството на премиера и общият му бизнес с един от най-големите шефове в СЕК – Румен Николов – Пашата, който е бивша барета и бивш гребец.

Между другото прякорът му идва от това, че по време на тренировки на канала си е оформял фланелката като чалма на главата, а не от други характеристики. Николов винаги е стоял в сянка и не се е афиширал. Поради тази причина има и много малко известни негови снимки въпреки участието му в редица структури. Освен в СИК той имаше участие и в „Аполо и Болкан” – застрахователното дружество на бившите барети, и винаги е играл ролята на балансьор в конфликтите между сикаджии и бившите барети, пише в разследване на „Капитал”.

Борисов и Николов имат дългогодишно приятелство и съдружие в няколко фирми, както и по линия на каратето, преди Бойко Борисов да стане секретар на МВР през 2001 година.

Едната е „Цебра” ООД. В нея съдружници са били бившата приятелка на Борисов Цветелина Бориславова и Живко Делчев, който пък е имал съвместна фирма с гравитиращия около сикаджии борец Рахмат Сукра.

Другата фирма е „Интербулпред”, където в съдружие с тях са били бившият шеф на Софийското градско управление на МВР от началото на 90-те Чавдар Чернев и бившият служител на Първо главно управление на ДС Димо Кръстинов.

Понастоящем Чавдар Чернев и Димо Кръстинов се занимават с консултантски бизнес в областта на оръжейната търговия.

Третата фирма, в която Николов и Бойко Борисов са били съдружници, се е казвала „Тео интернасионал”, но впоследствие е продадена на Иво Каменов – един от лидерите на варненската групировка ТИМ, сега бизнес групата около „Химимпорт”.

Когато през 2001 година Борисов постави началото на кариерата си в държавата администрация като главен секретар на МВР, той каза в интервю за „Капитал”: „Аз се познавам с много хора от тези среди, но толкова. Аз нямам ангажименти към тях. Ако въпросът е дали ме контролират, отговорът е не. Единственият човек, към който имам ангажименти и може да ме контролира, е царят.

Познанството ми с тези хора не е минус, а плюс, защото аз ги познавам, но и те ме познават, играли сме заедно футбол, знаят какво правя, когато се ядосам”.

Освен това Цветелина Бориславова е била съдружник с 24% в охранителната фирма на Бойко Борисов „Ипон 1”, която в момента е собственост на братовчеда на премиера от Банкя – 51-годишният Радослав Венциславов Иванов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!