Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зам.-председател в ЕП обвини ”Борисов 3” в публикуване и разпространение на фалшиви новини

.

Заместник-председател на Европарламента обвини българското правителство в публикуване на фалшиви новини. Катарина Барли е и член на Комисията по граждански свободи (LIBE), и на Работната група за върховенството на закона, която миналата седмица изслуша представители на българската власт и гражданско общество за ситуацията в страната.

По време на дебат в LIBE Барли коментира, че правителството на България е публикувало "абсолютно лъжлива информация за съдържанието ѝ, всъщност фалшива новина".

Дебатът е свикан, за да бъде обсъдено върховенството на закона за всички държави-членки на ЕС и да замести Механизма за сътрудничество и проверка (CVM), който се отнасяше само за правосъдието в България и Румъния. Барли е и т.нар. докладчик в сянка за него, пише още Дневник.

"Това е един от жизненоважните текстове, които трябва да подготвим", коментира зам.-председателят на ЕП. "Казвам го особено след последната сесия на мониторинговата група за върховенството на закона, която беше за България.

Тя бе тревожна не само по отношение на съдържанието, но и на реакцията на правителството, което публикува абсолютно лъжлива информация за обсъжданото, всъщност фалшива новина. Наистина са ни нужни обективни инструменти, за които сме постигнали съгласие“, допълва Барли.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!