Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма вече измъкване от присъдата на Историята!

Няма вече измъкване от присъдата на Историята!

Няма вече как да се прехвърли отговорността върху някой полицейски или жандармерийски шеф, че е разпоредил употребата на асиметрична, многократно превъзхождаща и брутално репресивна сила! И после този шеф да си тегли куршума, както се случи някога, толкова някога, колкото 30 лета…

Няма вече как политическа България и политиката в Българи да останат същите след като полицията и жандармерията бяха злостно и злобно употребени не да опазват обществения ред, а да бранят властта на един страхливо и унизително скрил се в миша дупка лицемер, жонглирал досега с приказки за демокрация и басни за европейска принадлежност.

Няма вече как ББ да не понесе цялата отговорност и да не бъде натоварен с цялата вина за всичко онова, с което ще бъде запомнен денят 2 септември.

Да този човек можеше да бъде упрекван за лошо възпитание, за ниска култура, за арогантен език, за болезнено его, за всеобсебващ нарцисизъм, за говорене на неистини, които често преминават в лъжи, но това бяха все дефицити и ущърби на личния му характер, които в една или друга степен са присъщи днес на редица висши политици по света, които са донякъде политически мегаломани, отчасти политически циклофреници, в някаква степен политически маниаци, в известно отношение въжеиграчи, в определен смисъл ловки шмекери, но това не им пречи да печелят избори и да управляват държавите си.

Но прилагането на агресивна сила, впрягането на цялата смазваща мощ на системата за сигурност, принуждаването на полицията и жандармерията да мачкат и наказват общественото недоволство, циничната представа, че като държиш мощен чук проблемът, пред който си изправен е чисто и просто гвоздей – това вече не са характеристики на личностния характер, не са персонални специфики, не са индивидуални особености – това са същността, смисълът и съдържанието на разбирането на ББ за правене на политика – докато може со кротце и со благо, а не може ли со кротце и со благо, то тогава се действа с много кьотек!

Значи со кротце и со благо е било лицемерие, имитация, симулация, прах в очите, лъжа и измама, те са ползвани единствено защото е можело да се мине и само с тях. Но под тънката корица на тази кротка и блага маска са се крили остри и отровни зъби – на злобата, на агресията, на репресията, на бруталната разправа.

Нека не се лъжем – колкото повече издръжливи и упорити, постоянни и непоколебими бъдат протестите, толкова повече ще се прибягва до все по-голям размах на силата и все по-опасен разгул на насилието. Защото силата и насилието не са резултат от моментно, неволно, първосигнално, ситуационно изпускане на нерви, а са дълбоката, закодирана, законспирирана и хитро прикривана досега истина за този човек като вкопчил се във властта с цената на всичко и на всяка цена…

С огромна тревога си давам сметка, че ББ фатално пропуска времето за подаване на оставка със съхраняване донякъде на лицето и запазване отчасти на достойнството. Така той можеше да види края на своето управление. Сега се е устремил към краха на своята личност.

Николай Слатински

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!