Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Самобитият със сценична боя Георги Флоров се оказа племенник на общинар от ГЕРБ

Narod.bg: Флоров получил хонорар 1000 лв. от авер на Петьо Еврото, за да го „набият“

Първо в Lupa.bg: Георги Флоров се оказа племенник на общинар от ГЕРБ

Известният журналист Антон Стефанов, близък до Стъки - лидер на контрапротеста, изригна: "Флоров, не лъжи! Това е сценична боя! Срам ме е от теб! Знаете, че съм против простотията на протестите! Но няма да търпя някой като Флоров, изявяващ се като контрапротестиращ, да лъже хората! Този човек не може да бъде лице на контрапротеста. Той е срам! За да се изкара жертва твърди, че е бит. Но няма кръв, а сценична боя! Жалка гледка! Не подкрепям лъжците и никога няма да се асоциирам с такива хора. Флоров, ти не си лицето на контрапротеста! Ти излагаш всички онези, които заставаме честно срещу нарушенията на закона! Ти си като онези, които мятат яйца, домати и тоалетна хартия. Срам ме е от теб!"

Георги Флоров се оказа племенник на общинар от ГЕРБ

Професионалният протестиращ Георги Флоров, който още през 2013-а г. си призна, че е платен, а снощи обяви, че е бил пребит от трима нападатели, се оказа племенник на общинар от ГЕРБ в София, научи Lupa.bg. Роднинската връзка на Флоров е с бизнесмена Борис Петров, който влезе в състава на СОС миналия ноември. 

Пред Lupa.bg обаче Петров заяви: 

"Той е син на моя първа братовчедка. Със семейството не поддържам връзка от поне 4-5 години, когато тя последно беше на работа при мен, в моето заведение. От тогава нито съм виждал, нито съм чувал момчето. С брат му обаче сме водили разговори и преди години именно чрез него предадох на Георги да бъде по-въздържан в проявите си". 

Общинският съветник отрича да има общо с провокациите на племенника си. Когато миналата седмица статистът нападна палатковия лагер на протестиращите срещу управлението на ГЕРБ пред Алма матер, Петров е бил в чужбина. Така той отрече да е давал тон за действия на Флоров. "Вижте, нямам нищо общо с него. Напротив, преди години, когато протестираше срещу ГЕРБ, ми беше станало доста неприятно от негови послания във фейсбук - да, там сме приятели и съм чел негови позиции, с които не съм бил съгласен", обясни чичото. 

Попитан за евентуалното инсцениране на побоя върху Флоров тази нощ, каквито слухове се завъртяха в последните часове, Петров отсече: "Не вярвам да направи такова нещо. Но не знам дали лъже, или не. Не се наемам да коментирам". 

Narod.bg: Контрапротестърът Георги Флоров получил хонорар 1000 лв. от авер на Петьо Еврото, за да го „набият“

Контрапротестърът Георги Флоров получил хонорар 1000 лв., за да го „набият“ и да раздуха из медиите и социалните мрежи за „жестокия побой“. Според информация на Narod.bg т.нар. нападение над Флоров е пълна инсценировка.

Мъжът е получил 1000 лв., за да се изкара жертва. Парите му били връчени от лице, свързано с Петьо Еврото.

Флоров твърди, че трима мъже са го пребили, според източник на Narod.bg „биячите“ са двама, близки до организацията План Б на жената на Еврото. Момчетата били забелязани на митингите в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев.

Контрапротестърът застана пред медиите, за да разкаже за снощната случка, часове след като сам съобщи за побоя над себе си. По време на брифинга влезе в пререкание с журналист от bTV.

Флоров отговори на въпроси спекулации ли са нараняванията му, тъй като съществуват съмнения за автентичността на направените снимки.

Георги Флоров има фирма за статисти, а в социалните мрежи пуснаха стар клип с бутафорна полицейска униформа. Това даде поводи за съмнения, че вероятно самият той е използвал боя.

Той съобщи, че е бил пребит късно снощи пред магазин в столицата, близо до жилището му и публикува селфита и снимки на раните по краката си във Фейсбук. Прави впечатление обаче, че снимките са пуснати в една единствена група – ”Ние искаме оставката на Румен Радев”. Те не са качени в личния профил на Флоров в социалната мрежа. Според официалната информация нараняванията са леки, но случилото се представя като „жесток побой“.

По думите на потърпевшия побоят е продължил около 3-4 минути. Полицията пристигнала на място изключително бързо. Флоров показа и охлузванията по коленете си. Според неговите показания има опасения и за пукнати ребра.

„Казаха ми нещо от типа, че съм бутал палатки, кой съм аз, че да решавам къде и дали ще има протести. Ако ги видя, ще ги позная”, заяви Флоров.

Той заяви, че ежедневно получава хиляди заплахи за живота си.

„Преценете вие дали това е инсценировка. Опитайте се да го изтъркате. Имате ли кърпичка? Специално за „Божков ТВ“, да им покажем…“, заяви Флоров.

Отвърнаха обаче на репликата му: Моля, без обиди!

„Имам пълно право! Изказвам мнение!“, отвърна Флоров.

„Казва се bTV“, поправиха го по време на брифинга.

„Аз така знам, че се казва и така ще си казвам. За мен вие не сте обективна медия!“, отвърна Флоров.

Narod.bg припомня, че Георги Флоров е един от мъжете, които преди няколко дни събориха палатковия лагер пред Ректората на Софийския университет. Случката бе определена като провокация. По-късно клипове в социалните мрежи отпреди няколко години показаха самопризнание на Флоров, че протестира срещу пари.

Флоров е един от организаторите на контрапротестите в столицата, които от няколко дни тръгват от НДК и завършват пред Румънското посолство – едно от местата, които бяха спонтанно блокирани от протестиращи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

https://lupa.bg/

https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!