Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко държи Горанов с папка с далавери!? ВИЖТЕ ГИ: Narod.bg

Папка с описани в нея далавери на бившия финансов министър държи Владислав Горанов в пълен шах. Това е и причината все още той да не се изправи срещу бившия си шеф, научи Narod.bg

В документите, които Бойко Борисов притежава, се съдържа подробна информация за различни финансови машинации, още преди Владислав Горанов да стане финансов министър. 

Всъщност именно с тази папка той е бил принуден да заеме ветровития пост.

Една от тези злоупотреби е свързана със задкулисна сделка, която министерство извършва преди 3-4 години в полза на БТК и директно облагодетелствайки Милен Велчев. За въпросната сделка не е писано в медиите, но всъщност основно действащо лице в нея е Горанов, вече като министър.

Тогава той урежда продажбата на 20 годишни държавни облигации за 50 млн. евро на цена под пазарната. Предлогът е, че на ведомството на Горанов е нужен спешен заем. Това по никакъв начин не отговаря на истината и ощетява българските данъкоплатци, но пък директно облагодетелства мистериозния купувач.

По онова време финансовото министерство опитва да го прикрие, но излизат наяве доказателства, че това е именно Милен Велчев, с когото Горанов е в добри отношения.

Справка в Търговския регистър показва, че бившият вече финансов министър е регистрирал на 14 август тази година фирмата „Трилема Кансълтинг“. Това става само няколко дни, след като на 24 юли той подава оставка от поста си в правителството.

Предмет на фирмата е „Консултантски услуги в областта на публичните и частните финанси, управлението и структурирането на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина“.

Самият той обяви, че ще се занимава с консултантска дейност след напускане на поста си. 

Владислав Горанов бе смятан за един от най-стабилните министри в кабинета на Бойко Борисов.

Той бе посочен от Васил Божков с галенето име „Влади“. Силно скандалния като имидж и действия бизнесмен в изгнание разкри, че многократно му е изплащал такса „рекет“, за да развива частната си лотария. 

Източници на Narod.bg разкриха също, че много от контактите на Владислав Горанов са дошли през неговото масонско минало. 

Самият той членува в една от най-влиятелните масонски организации, до които имат достъп само хора от висшите кръгове на властта. 

Той умее много добре да се впише в тези среди. Една вечер се прибирахме от среща на масоните, Горанов беше в колата ни, в нея пътуваха и няколко момичета от много висока класа. Спря ни полиция.  Шофьорът на Горанов излезе и с няколко думи обясни кои хора пътуват в колата и ни пуснаха„, разкрива източник на Narod.bg

Проверка разкри, че към момента новата фирма на Горанов не се рекламира никъде, независимо, че вече е регистрирана. 

Тя няма нито сайт в интернет, нито пък място, където да са посочени контактите й. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!