Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Партньорите на Меркел подкрепиха протестите срещу Борисов

Партньорите на Меркел подкрепиха протестите срещу Борисов

В официално прессъобщение парламентарната група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е част от управляващата коалиция в Германия, обяви своята "солидарност с проевропейските протести в България", съобщи Дойче веле.

В прессъобщението се казва: 

"Подкрепяме проевропейските цели на хората" 

"В продължение на седмици хиляди хора в България протестират с искания за демокрация, върховенство на закона, независима съдебна система и срещу корупцията. Ние подкрепяме проевропейските цели на хората. Парламентарната група на ГСПД застава на страната на тези, които се застъпват за основни европейски ценности. 

Демокрацията, върховенството на закона и борбата срещу корупцията са сред централните стълбове на европейската интеграция. Ние приветстваме факта, че тези ценности намират широка подкрепа сред българското население. За него членството в Европейския съюз с право е най-голямата надежда за по-добър живот. 

Ние се солидаризираме с българите, които вече повече от 45 дни излизат на улицата в името на проевропейски ценности. Хората настояват за основни ценности, с които България се е ангажирала с присъединяването си към ЕС. 

"Също и в България" 

Спазването на принципите на правовата държава в държавите-членки на ЕС е от решаващо значение. Въз основа на бъдещ годишен доклад на Европейската комисия за върховенство на закона, в рамките на германското европредседателство за пръв път ще се проведе диалог за върховенството на закона. Той ще трябва да разгледа критично ситуацията в страните-членки. Освен това през следващата година прокуратурата на ЕС ще започне работа в 20 държави-членки, като също и в България ще преследва корупцията, ощетяваща бюджета на ЕС", четем в официалното прессъобщение на парламентарната фракция на ГСДП. 

Източник: OFFNews.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!