Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прикривали ли са Борисов и Гешев разследваните в САЩ олигарси? Твърдо На или твърдо Де?

.

Агенти на DEA

Тиери Мейсън: Бойко Борисов доставя наркотици и оръжие

Френският журналист Тиери Мейсън: Борисов е ШЕФ НА МАФИОТСКИ BG КАРТЕЛ за износ на НАРКОТИЦИ И ОРЪЖИЕ за терористите

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Българският премиер Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев са знаели, че Агенцията за борба с наркотрафика (DEA) и Управлението за специални операции (SOD) разследват българската компания „Биовет“ и бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев във връзка с наркотрафик в Близкия изток.
Те са били уведомени от американските власти. Нещо повече, от българската прокуратура и от българските служби е поискано съдействие. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници, пожелали анонимност. Според тях българските власти не са отказали съдействие, но реално не са направили нищо. При това положение би могло да възникне съмнение, че някой е заинтересован разследваните да бъдат защитени по някакъв начин.

Според сайта Народ.бг, който публикува изпратена до него информация за акциите на американците, разследването срещу Домусчиев и Пеевски е стартирало през април тази година. Основен акцент в него е незаконната търговия на криминални организации от Източна Европа с каптагон. Става дума за мафиотска мрежа за производство и дистрибуция на каптагон за Близкия изток. Съществуват сериозни основания да се смята, че чрез тази търговия се финансират терористични структури.

Един от основните обекти в разследването на американските спецслужби е българската компания „Биовет“, за която се смята, че е контролирана и управлявана от българските бизнесмените Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.

Логично е да си зададем въпроса: Как така Борисов и Гешев, които се хвалят непрекъснато с големите успехи в борбата с корупцията и организираната престъпност, не са направили нищо да се пресече тази мафиотска структура.

Преди седмица Борисов заяви гордо, че е най-награждаваният българин от чужди служби и държави. За какво? За снимките на чекмеджето с пачките и пищова? За заметения скандал с цигарената контрабанда от Булгартабак или за „усвоения“ 1 милиард от сделката по продажбата на Виваком? Домусчиев е председател на КРИБ – Конфедерация на работодателите и бизнеса и Борисов често се среща с него да обсъжда важни въпроси в областта на икономиката. Лично Борисов преди време откри ложа на частния стадион на Домусчиев в Разград и дори отпусна над 5 млн лева за този ремонт. Сега излиза, че държавата е наливала пари на човек, който има вероятност да се е занимавал с незаконна дейност, от която се финансират терористични организации…

МВР, ДАНС и съответните служби са пряко подчинени на Борисов. Как така те са проспали функционирането на такава мащабна престъпна мрежа?

Къде е бил и главният прокурор Гешев, който всеки ден дава изявления пред камери и микрофони как води пунически войни срещу организираната и битовата престъпност. Как така и той е пропуснал да забележи с какво се занимават Делян Пеевски и Кирил Домусчиев? Да не би да ги е прикривал, заради заслугите на Пеевски да бъде ръкоположен за обвинител №1?

Ако пък цялата тази информация за разследване в САЩ е фалшива новина, защо Борисов, Гешев, Пеевски и Домусчиев мълчат? Защо не излязат да заявят, че няма такова нещо и че бизнесмените са чисти като утринна роса?

Защото ако наистина не съществува такова разследване, Гешев трябва веднага да се самосезира и да потърси източниците на тази ужасна клевета, които да си получат заслуженото за опетняване имената на двама достойни олигарси.

Да отрекат също, че в разследването се е включил и Дубайският департамент за криминално разследване (CID).

Но ако всичко това е вярно? Логичната развръзка тогава би била Борисов и Гешев да подадат оставка, Пеевски да бъде освободен като народен представител, а Домусчиев като председател на КРИБ.

Фрог нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!