Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Измамниците в ГЕРБ опростиха 53 000 лв. наеми на мъжа на Даниела Дариткова: Narod.bg

Далаверите на ГЕРБ и шуробаджанащината продължават да се вихрят с пълна сила. Оказа се, че съпругът на председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова някак си е успял да се измъкне и вече не дължи 53 хиляди лева наем за терен, който стопанисва на връх „Снежанка“, научи Narod.bg.

Далаверата стартира в началото на 90-те години, когато Никола Проданов – Очко строи чайна „Очко холидейз“ върху държавен терен до телевизионната кула на връх Снежанка. Още в началото на строежа обектът е запечатан от Общински строителен контрол на Смолян, но Проданов, който по онова време се ползва с протекциите на ДПС, продължава строежа и го завършва.

Така работи необезпокоявано до 1995 година, когато все пак е осъден на 300 лв. глоба и конфискация на чайната в полза на държавата. Че всичко това е било проформа се доказва от факта, че година по-късно мъжът на Дариткова изведнъж се оказва наемател на обекта и започва да стопанисва кръчмата за символичните 10 лв. на кв. м. без ДДС. Наглостта на Никола Проданов е безгранична, защото той не плаща дори и тях и накрая през 2008 г. срещу него е заведен съдебен иск за 53 хиляди лева, който е отхвърлен по давност. Пловдивският апелативен съд все пак го осъжда да плати 34 хил. лв. с лихвите. Очевидно не без протекциите на съпругата си от ГЕРБ Никола Проданов се измъква и от това наказание и тази сума също е опростена, сочи проверка на Narod.bg.

Справка в Търговския регистър сочи, че към момента една от фирмите на Проданов – „Продексим“ е с наложен запор от 24256,42 лева, който е в полза на НАП и Обединена българска банка. Именно това е фирмата, която стопанисва обекта на връх Снежанка.

Всъщност политическите протекции на Никола Проданов не са от сега. В миналото „Очко Холидейз“ често е използвано като тайно място за срещи на депутати и министри.

Там са забелязвани и двамата бивши земеделски министри от ДПС – Мехмед Дикме и Нихат Кабил. Именно в „Очко холидейз“ Николай Проданов запознава баджанака си Мирослав Найденов с ексминистрите, което дава и старт на политическата му кариера.

През Мирослав Найденов Никола Проданов завърта и друга далавера.

През 2010 г. – две години, след като срещу него е заведен съдебният иск за неплатения наем, Тихомир Ников, тогавашен шеф на горското стопанство в Пампорово, започва строеж на метри от чайната на съпруга на Дариткова. Източници на Narod.bg разкриват, че това става не без намесата на Проданов, който е близък с Тихомир Ников.

Малко след това Областната управа в Смолян иска отстраняването му, но това е само опит за замазване на очите, твърдят запознати с далаверата пред Narod.bg.

Теренът на плаца пред пистата Снежанка-2, където е хотелът на Ников, е бил държавна горска ливада до началото на 2005 г., когато е реституиран на частници. След това се сменят трима собственици, като последният от тях – хотелиер, разделя терена с Тихомир Ников. При първата покупка през 2005 г. квадратният метър земя е оценен на 20 стотинки, а при следващата сделка след седмица са платени по 1 лев на квадрат. Далаверата е чутовна, защото цената е в пъти под реалната за пазара.

Години по-късно Никола Проданов отново използва протекциите си, за да уреди протежето си Тихомир Ников. През 2015 г. той печели субсидия от Министерство на земеделието по линия на ЕС и строи до самата писта къща за гости „Тихони“.

„Къщата предлага 3 двойни стаи, 2 апартамента с две спални, просторна механа с богато и разнообразно меню, ски гардеров и ски училище. На рецепцията има обособено място за събиране и за прекарване на свободното време“, пише в един от туристическите сайтове.

Нали никой не е учуден, че е това престъпление на членовете на хунтата ГЕРБ остава ненаказано?!

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!