Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Световен антиказармен рекорд! Джамбазки: Не съм ходил на военна служба, защото 10 години учих право

Аз не съм служил, защото не завърших висшето си образование навреме. Не се безпокойте за моята подготовка, тя е добра. Близо 10 години съм учил право. Представях бележка през военната комисия за това, че съм студент. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки по БТВ.

Ще подкрепим предложенията на ГЕРБ за Конституцията, ако и те подкрепят нашите, допълни той. Уточняваме, че сред тях са задължителна военна служба и образователен ценз за гласуване.

Джамбазки 10 г. учил право: световен антиказармен рекорд

На невинния въпрос на водещата от бТВ Мария Цънцарова "Вие къде сте служил", европатриотът от ВМРО Ангел Джамбазки смутено отговори, че не е служил, защото не е завършил висшето си образование по право навреме и то му е отнело общо 10 години.

През това време патриотът се е отлагал пред наборната комисия с представяне на служебни бележки, че е студент. Колко пъти се е явявал с такава бележка Джамбазки не успя да си спомни. Процедурата продължила до отмяната на задължителната казарма.


На въпрос на водещата защо не е прекъснал следването си, за да влезе в редовете на българската армия, Джамбазки отговори, че право трудно се завършва, ако си прекъснал веднъж.

Очевидно е, че ВМРО поставя задължителната казарма като изискване да подкрепи проекта на ГЕРБ за нова Конституция, за да не го подкрепи. Същото важи за двойно вдигане на минималната пенсия от 250 лв., която управляващите 4 г. обещават, че ще стане 300 лв. - искането на НФСБ. И преди НОИ беше над 50% финансиран от бюджета - т.е. пенсионната система е реално фалирала, а тази година при над 100 000 нови безработни и удължено с 3 месеца изплащане на обезщетенията им положението е направо бедствено.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!