Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Време е Бай Тошо на 21-ви век да си ходи. Да си ходи веднага. А заедно с него и всичките мутри

Автор: Мартин Димитров

УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ, НАКРАТКО.
Докато ние сме създавали рекламни агенции, ферми за органично земеделие, IT-компании, докато сме откривали малки магазинчета и фризьорски салони, докато сме създавали детски градини "Монтесори", докато сме правили красив уеб-дизайн и сме месили хлябове, ОТДОЛУ СЕ Е РАЗВИВАЛА ЕДНА ИСТИНСКИ МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА.
Ние, с нашата работа, с нашите усилия и със стремежите си да се доближим до Европа, сме лицето на постиженията на г-н Бойко Борисов.
Под нас обаче е тъмната сянка на завладяната държава.
И, изобщо не говоря за съмненията за корупция, говоря за склонност към репресии, за ПОДГОТОВКА ЗА ИСТИНСКА ДИКТАТУРА.
Това е държавата на г-н Бойко Борисов. Поради което все по-малко я наричаме държава и все по-често - #територия.

ЗАЩО ИМА КРИЗА НА ИНСТИТУЦИИТЕ?

Защото Борисов ги обезличи. Защото неговото управление спря да управлява от институциите, за които - с цялата наглост, на която е способен - в момента твърди, че е загрижен. Борисов, чийто крак практически не стъпва в Народното събрание, е последният, който има моралното право да говори за това какъв трябва да бъде следващият парламент.

ЗАЩО ИСКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ?
За да протака, но и за да опита да се бетонира. И най-важното - за да организира изборите той. Помислете си нещо: вие някога виждали ли сте управление, което чак толкова много да се страхува, че няма да организира то изборите? Поне аз, не съм.
Има и още нещо. Ако този "велик държавник" мислеше толкова много за държавата, нямаше да предлага радикални промени в последния момент. Нямаше да настоява той да подготви радикалните промени.
ТАКА ЧЕ, НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ЧЕ БОРИСОВ МИСЛИ ЗА ВАС. ТОЙ МИСЛИ ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ.

БОРИСОВ ОБЕДИНЯВА ЛИ НИ, ИЛИ НИ РАЗДЕЛЯ?
С налагането на просташки език, с превръщането на езика на кафявата журналистика в официален за властта, Борисов наложи разделение. В момента той майсторски го задълбочава (защото, не може да му се отрече, той е майстор на интригата), според мен - с надеждата това разделение да ескалира. И така да се задържи на власт.

ИМА ЛИ АЛТЕРНАТИВА?
Разбира се. Та, вижте парламентарната му група - шайка полуграмотници, които нямат елементарна култура. Глупостите, че намаляването на бройката на народните представители на 120 ще повичи качеството на парламента, е ОТКРОВЕНО ОБИДНО. ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ НЕ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ ПЕТ КАЧЕСТВЕНИ ХОРА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЯМА 500 КАЧЕСТВЕНИ ХОРА. Нека не прехвърля кадровите си дефицити към нацията.
И тази алтернатива ще се определи чрез избори. Г-н Борисов няма никакво, ама никакво право да ни държи сметка какво искаме да правим след Него. След Него искаме да правим истинска, достойна държава. Точка.
Изборите ще определят това, не ненормалното му врещене и тропане от трибуната.
Вчерашното му внушение, че няма "лидер", е изключително нагло. Очевидно неговата представа за "лидер" е за "главатар", а ние не искаме повече главатари. Мисля, че Той не го разбира.

Независимо, че чекмеджето е пълно, Борисов е празен. Той е в морален фалит - най-страшният фалит, който може да сполети човек. Доверието в него от страна на тези, които формираме гражданското общество, е нулево. Останалата част от обществото пък поставя прословутата му харизма под съмнение.

Тъй като вече не среща "народната любов", този наш съвременен Бай Тошо иска да си създаде диктатура. Иска до края на духовно бедния си живот (въпреки кръстенето и целуването на икони) да управлява и да се намесва в бъдещето ни.

Този човек наистина си е представял, че ще бъде вечен. Предполагам, че клакьорите, подмазмачите, простаците, некадърниците и неграмотниците, с които е обграден, са подсилвали това "усещане за вечност".

Време е Бай Тошо на 21-ви век да си ходи. Да си ходи веднага. А заедно с него и всичките мутри, които нямат никакви скрупули да тровят живота на хората.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!