Следвайте "Буднаера" в Телеграм

”Ди Велт”: На образованите млади българи им дойде до гуша

.
Източник: БГНЕС

”На градската средна класа и на добре образованите млади българи им писна от погрешния начин, по който се оуправлява страната им.” Това написа германският в. ”Ди Велт” в статия, изброяваща кои са проблемните за ЕС държави, спрямо които най-вече трябва да се приложи правилото да се спазва върховенство на закона като условие за достъп до еврофондовете. Другите страни са Унгария, Полша, Чехия, Словения, Румъния и Хърватия

"Стотици хиляди българи демонстрират това лято в множество градове срещу буржоазно-националистическото правителство", пишат авторите Филип Фриц и Кристоф Шилц. Те припомнят, че България е далеч назад от всички останали страни в ЕС в класацията на Transparency International за възприятие за корупция. 

"На срещите на лидерите на ЕС премиерът Бойко Борисов винаги играе в Брюсел ролята на добрия европеец, но сега е под натиск от протестиращите. ЕС редовно критикува отсъствието на независимо правораздаване в страната, а нов доклад оцени, че в България има "сериозен риск за медийния плурализъм", допълва "Ди Велт".

Статията започва с предупреждение, че "потъпкването на законите и размахът на корупцията в ЕС са много по-големи, отколкото знаят повечето хора. И няма значение дали на власт са премиери, представящи се за консерватори, социалдемократи или либерали".

"Затова тази есен темата (за връзката между европарите и върховенството на закона) отново се завръща в дневния ред. Множество държави може да изгубят стотици милиони евро и точно поради това не са големи шансовете за въвеждане на регулация "със зъби", както я нарече Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия."

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!