Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румяна Ченалова: Ето как Борисов иска да остане на власт

Ето как, различни маневри - липса на кворум например, Борисов може да отложи оставката си с осем месеца. За схемата обясни Румяна Ченалова.
Ето и нейният пост:

Щял да подаде оставка СЛЕД свикването на ВНС...

ЗАЩО тогава?

Вече не издържа на натиска и последната му хрумка е да забави оставката си, ползвайки разпоредбите на закона и влиянието си в НС.

КАК?

Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституцията принадлежи на една четвърт от народните представители и на президента. Предложението се разглежда от Народното събрание не по-рано от ЕДИН месец и не по-късно от ТРИ месеца след постъпването му.

Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти от всички народни представители на три гласувания в различни дни.

Ако предложението получи по-малко от три четвърти, но не по-малко от две трети от гласовете на всички народни представители, предложението се поставя за НОВО РАЗГЛЕЖДАНЕ не по-рано от ДВА и не по-късно от ПЕТ месеца.

При новото разглеждане предложението се приема, ако за него са гласували не по-малко от две трети от всички народни представители.

Законът за изменение или допълнение на Конституцията се подписва и се обнародва от председателя на Народното събрание в "Държавен вестник" в седемдневен срок от приемането му.

Президентът насрочва избори за Велико Народно събрание в тримесечен срок от решението на Народното събрание.

С произвеждането на избори за Велико Народно събрание пълномощията на Народното събрание се прекратяват.

Ето как, различни маневри - липса на кворум например, Борисов може да отложи оставката с ОСЕМ МЕСЕЦА /до датата на обнародване на решението за свикване на ВНС/ - т.е. до март - април 2021г., надявайки се протестите да стихнат.

От друга страна , като имам предвид лъжите му от сутрин до вечер, въобще не е сигурно, че и тогава ще подаде оставка.

Така че...ЩЕ ИЗВЪРВИМ ПЪТЯ ДОКРАЙ!

Не са ни нужни подаянията на Мутрата!

Вече НЕ МОЖЕ да ни излъже!

Facebook, Румяна Ченалова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!