Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бабикян: По решение на суверена Борисов вече не е премиер на България

БНР

снимка: Булфото, архив

Продължават протестите срещу правителството и главния прокурор. Организаторите обявиха за тази вечер общонационален митинг.

В столицата блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад "Независимост" и пред ректората на Софийския университет. 

На импровизирано парламентарно заседание на площад "Независимост" протестиращите "гласуваха" вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов "заради корупция, грабеж, некомпетентност и наглост, които унизиха народа на България и сринаха международния ѝ авторитет".

"По решение на суверена господин Борисов вече не е министър-председател на България", обяви от трибуна при фонтана пред президентството Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. Той обясни, че след проваленото извънредно заседание на Народното събрание днес, е време за истинско такова. "Заседанието" на площада започна с българския химн. Протестиращите поискаха изслушване на премиера, а след това "гласуваха" недоверие към кабинета. С викове "Оставка" недоволните тръгнаха на шествие към Орлов мост. 

От палатковия лагер на Орлов мост зарадваха хората с концерт класическа музика. Мнозина откликнаха на поканата и послушаха изпълненията на Мартин и Никола. Беше представена и книгата "ДНК на прехода" от Пламен Даракчиев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!