Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ренета Инджова хвърли БОМБАТА: Бях жертва на покушение заради протестите срещу хунтата на ГЕРБ!

Бившият премиер Ренета Инджова призна в прав текст, че е паднала жертва на покушение заради протестите си срещу хунтата на ГЕРБ, видя Narod.bg. В интервю пред „Уикенд” Инджова разкри и как е била бутната, за да счупи ръката си толкова лошо, че се наложило 3 часа да бъде оперирана в „Пирогов”.

„Позор за обществото, а пък да не говорим за властта му, е отношението към бивш министър-председател, към единствената жена, заемала поста. В момент, когато ръката ми почти висеше на две половини, започнаха да изливат по мен какви ли не мръсотии”, тъжна е Ренета Инджова.

Според нея Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е на правила манипулация. „Има две части в този инцидент. Навън съм – отивам на пазар и съм блъсната, а в опит да се прибера, на стълбите получавам шок от болката, падам и допълнително си чупя ръката. Какво да разкаже един човек, който си върви по улицата, а тичащ зад него неизвестен мъж го блъска с пълна сила, очевидно умишлено? Бутнатият пада, а бутналият го бяга. После пострадалият прави опит да се прибере вкъщи. Разказах повече от 3 часа на полицията, която ме посети в дома ми – служители на Пето РПУ. Тези 3 часа бяха изпълнени с безкрайни въпроси, от които могат да се извадят различни части и да се представи случилото се така, че не е било покушение, извършено срещу мен, а просто е имало падане на стълби”, разказва бившият премиер, установи репортер на Narod.bg.

„Тоест, взима се една част от разговора, а друга не се използва”, разкри Инджова и отсече, че „моя случай никой няма да го разследва”.

След това екс министър-председателят признава, че веднага, след като излязла от болницата, е отишла на протеста, който иска оставките на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. „Правото на протест е право на народа. Икономическите, политическите и социалните права на гражданите отдавна са погазени. Бойко Борисов вече е заложник на ситуацията, на партньори и външни сили. Ще го карат докрай да извършва отстъпления и вероятно бумерангът ще е изцяло срещу него”, убедена е Ренета Инджова.

По думите й властта трябва да падне заради това, което е сътворила и да управляват онези, които успеят да я съборят. „Изобщо не смятам, че може да стане по-лошо (ако падне ГЕРБ, б.ред.) Събудилите се граждани у нас дадоха добър урок по морал на всички политици, че подобни безобразия занапред няма да се търпят”, ясна е първата и единствена до момента жена министър-председател на България.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!