Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Министър на Бойко уреждал контрабанда на новия месия Слави Трифонов?

Правителството на ГЕРБ е хунта, защото е съставено от компрометирани политици, които се държат взаимно в името на далаверата.

Така започна сигнал до Narod.bg, в който се описва едни непознат до този момент на масовата публика детайл от миналото на един от министрите на Бойко Борисов – перничанина Емил Димитров, познат като Ревизоро, пише нашият читател с опит в Агенция „Митници”.

Покрай драмата с безводието на родния си Перник министърът на екологията се сдоби и с псевдонима Язовиро.

„В периода 2001-2002 г., когато бе начело на митниците, Ревизоро бе осигуряваше як бизнес за новия месия, за който се представя Слави Трифонов. Много служители от онова време са виждали как Дългия звънеше директно на Емил Димитров, за да му крещи, че някакви тирове имали проблеми при преминаването на границата и директно му заповядваше да се заеме и да ги освободи”, твърди информаторът на Narod.bg.

По думите му тогавашният митничар №1 Емил Димитров бил силно притеснен при всяко обаждане от Слави Трифонов.

„Така и не разбрахме защо му изпълнява поръчките, вероятно го е държал с нещо”, предположи бившият митничар пред Narod.bg.

Емил Димитров-Ревизоро е депутат втори мандат и се води от гражданската квота на ВМРО. Роден е през 1962 г. в Перник. Завършил е Института за музикални и хореографски кадри и се е занимавал с народни танци.

За да получи апартамент и жителство в София, работи няколко години в строителството. Завършил е Висшия икономически институт в София и право в Благоевград. Има следдипломни квалификации по митнически контрол, финанси и счетоводство. Работил е в съобщенията като надзорник и счетоводител. Прочува се като финансов ревизор, откъдето идва и прякорът му.

През 1998 г. финансовият министър Муравей Радев го обявява за Ревизор номер 1 заради ревизията му на Държавния резерв и бартерите нефт срещу зърно. Година по-късно го уволнява заради проверка на митниците, в която Димитров описва крупни далавери и контрабандни схеми. В ревизионния акт обаче Ревизоро не споменава имена на виновни държавни служители и контрабандисти.

Димитров влиза в политиката през 1999 г. като член на Движение „Гергьовден“. Основава Гражданско общество срещу корупцията и издава трилогия „Митници“.

През 2001 г. премиерът Сакскобургготски го прави шеф на Агенция „Митници“, но само след година го отстранява заради несправяне с работата. Народен представител е в 43 и 44 НС от „Обединени патриоти“. Като депутат се прослави с лобистки закон, срещу който се обяви Валери Симеонов – за опрощаване на 58 млн. лв. на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който ГЕРБ се принудиха да отменят след ветото на президента Румен Радев.

При избора на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ Димитров се похвали, че лично го е убедил да се кандидатира.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!