Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Източник на Narod.bg от Брюксел: На 17.09. Бойко е на разпит в белгийската полиция за заплахата „Ще изгоря Елена Йончева”

Бойко Борисов е призован на 17 септември да даде показания пред белгийската полиция по жалбата на евродепутата Елена Йончева, че щял да я „изгори”! Новината съобщи ексклузивно пред Narod.bg високопоставен източник от Европейския парламент.

„Август е отпускарски месец и ЕП е на пауза. Затова белгийската полиция привиква Бойко Борисов на 17 септември по това чисто криминално разследване”, обясни източникът на Narod.bg.

Според нашия информатор полицията в Белгия притежава особен статут, защото в нейната столица Брюксел е ситуиран Европейският парламент и още куп институции. Затова спецзвено на белгийската полиция може да поиска и да получи всеки разследван от всяка една точка на планетата, независимо дали е президент, премиер или султан, уточни източникът на Narod.bg.

Има вероятност Бойко да се опита да не се яви на място, а да поиска разпитът да бъде направен в белгийското посолство в София, уточни читателят на Narod.bg.

Елена Йончева вече е дала показания по казуса пред разследващите в Белгия, тъй като в момента там е нейната адресна регистрация като евродепутат.

Поредният резил за България по причина Баце дойде на 12 юни, когато изтече запис, в който министър-председателят говори в речника на мутра за преса на фирми и институции.

Наскоро евродепутатът Елена Йончева обяви пред Би Ти Ви, че аудиото със заплахите е автентично. Тя се позова на анализ на американска лаборатория, която е потвърдила, че няма следи от монтаж по записа. Йончева уточни, че ще подаде сигнал в белгийската полиция, като им даде изготвения анализ.

Сигналът вече е подаден и затова на 17 септември Борисов ще даде показания, напомни информаторът на Narod.bg.

Йончева даде записа за анализ, тъй като в него беше намесено и нейното име. Гласът, за който американската лаборатория твърди, че е на Борисов, повдига темата с проверките, които властите правят в къщите за гости, след като се разбра, че зам.-министърът на икономиката по това време – Александър Манолев, е построил с евросредства къща, която е декларирал като за гости, но я ползва за лични нужди.

От казаното в записа се разбира, че целта е да се удари и тогавашният кандидат за евродепутат от БСП Елена Йончева, която в този момент атакува често премиера, включително и с разпространението на твърдението, че е купил къща в Барселона за млада жена.

„Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска, утре обвинение и ще го съсипем. Аз го предупредих. Аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева. Един няма да пощадя от наште“, казва Борисов. Повече за записа четете тук.

„Американски експерти потвърдиха, че записът е истински. Това е американска лаборатория, която работи с ФБР и с министерството на правосъдието на САЩ и има сертификат за извършване на съдебни експертизи. С анализите ѝ работят американски и европейски съдилища“, каза Йончева, като уточни, че анализът на записа е 34 страници.

Йончева обясни, че по съвет на нейни колеги евродепутати се е обърнала именно към тази американска лаборатория, но не уточни коя е тя. По-късно в прессъобщение от БСП се уточнява, че лабораторията е Beryl Audio Forensics Laboratory (BAFL). Йончева отказа да коментира кой е платил за анализа, като коментира само, че, „за да се отървем от г-н Борисов, няма скъпо начинание“.

Тя получила съвет от юристи да се обърне именно към белгийската полиция. Подобен съвет ѝ дал и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли.

„Записът показва, че няма разделение на властите в България. Европейските лидери знаят това, знаят и как авторитарно управлява Борисов, но целта е да дадем повече информация на европейските големи издания. В записа той заплашва частни бизнесмени, заплашва член на Европарламента. Не може евродепутат да работи под натиск и заплаха“, каза още тя.

Елена Йончева припомни и свое разследване за къщата в Барселона, за която се твърди, че е купена от Борисов за млада жена. По думите ѝ член на българския парламент ѝ е казал в сградата на Народното събрание да не се занимава с темата, за да не пострада. Тя обаче отказа да каже кой я е заплашил.

Чуйте записа, който вече е обект на криминално разследване в Брюксел:

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!