Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайският режим затваря и изтезава изтъкнат адвокат на човешките права

Zhao Zifa, Epoch Times

ПЕКИН – Според анонимен източник китайският комунистически режим е отвлякъл изтъкнатия китайски адвокат на човешките права, Гао Джишенг (Gao Zhisheng) заедно със съпругата, дъщеря му и малкия му син няколко месеца преди пекинските Олимпийски игри. Оттогава те са затворени на неизвестно място в Дашинг (Daxing), разположен на юг от Пекин, където са подлагани на крайни физически жестокости.

„[Отношението към тях е] по-лошо от това на фашистите”, заяви информаторът.

Според източника Гао Джишенг е станал по-обнадежден, въпреки изтезанията месеци наред. Неговата съпруга обаче, Генг Хе (Geng He) и дъщеря им Геге са на път да рухнат. „Майката и дъщерята са на ръба на нервен срив”, сподели източникът.

Страхувайки се, че китайските власти биха могли да го идентифицират и да му отмъстят, той не се осмели да разкрие повече детайли. Колкото до мъченията, на които са подложени Гао и семейството му, информаторът ги описа като „…нечовешки изтезания. Не мога да ви кажа. Това ме съкрушава. Боли твърде много.”

Източникът на информацията потвърди, че Гао и четиричленното му семейство са затворени в Дашин, на юг от Пекин, след като са били отвлечени от китайските власти няколко месеца преди Олимпийските игри. Слуховете, че те са затворени в провинция Хебей (Hebei) не са верни.

В допълнение дъщерята на Гао – Геге, и синът му Тианю, както и родителите и братът на адвоката също са били отведени в Дашин. Г-жа Гао и Геге са преживели изтезания до ръба на нервен срив. Геге е лишена от правото си да ходи на училище. По думите на източника, той се моли за семейството всеки ден.

Геге, ученичка в гимназията, е била принудена да напусне училище. Според пекински

жител през пролетта на 2007 г Геге е посещавала средното училище „Хепингли” в Пекин. Преди време някой посетил дома на Гао в Пекин, но той бил празен. Никой в квартала не знаел местонахождението на дъщеря му.

Известен като „Съвестта на Китай” и автор на „Един по-справедлив Китай” (A China More Just), Гао Джишенг публикува третото си отворено писмо до китайските лидери на 12 септември 2005 г, в което включва информация от първа ръка, документирани данни и доказателства за жестокото потъпкване на човешките права от страна на Пекин. Оттогава той и семейството му са тормозени от властите.

Отворените писма на Гао Джишенг (на английски език):

http://en.epochtimes.com/news/5-12-16/35876.html

http://en.epochtimes.com/news/7-9-27/60173.html

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!