Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как водопроводчик даде 1,75 млн.лв. за къщата в Барса: НАП 6 м. не може да измисли

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

Докато НАП приключи с проверката си, къщата в Барселона беше продадена, пише "Сега".

Близо половин година не стигна на агенцията, за да приключи с проверката по скандала "Барселонагейт", в който бе замесен и името на премиера Бойко Борисов. НАП започна ревизия след сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е направил сериозна инвестиция във фирмата Emma BGS, чието седалище е именно луксозната къща в Каталуния и се разследва от испанските власти за пране на пари. Говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров съобщи за "Сега", че проверката все още е в ход.

НАП започна работа по случая още на 27 февруари. От БОЕЦ твърдят, че бащата на "Мис Бикини" - Георги Йовчева, не може да докаже произхода на средства в размер на 1 750 000 лв. Според цитираните документи, през 2015 г. той е вложил тези пари като капитал в Emma BGS SL. Така излиза, че Йовчев е разполагал с 875 хил. евро. Той е бивш водопроводчик от Сандански, няма бизнес или пък продажба на имоти, което да оправдае направените разходи, твърди сдружението.

Въпросната фирма имаше и луксозен магазин за дрехи с площ 140 кв. м на една от централните улици на каталунския град - Paseo de Grácia. Бутикът беше моментално опразнен и затворен след публикациите на испанския вестник "Ел Периодико". Изданието съобщи, че казусът с къщата, при който изплува и името на премиера Бойко Борисов, се разследва от властите в кралството.

Другата половина от капитала във фирмата Emma BGS SL е внесен от офшорната фирма Palms Enterprises. В България тя се представлява от бизнесмена Йордан Христов. Той е мажоритарен собственик на "Спортни имоти Приморско" и е спряган за влиятелна фигура в ГЕРБ. Бизнесът му започва с помощта на община Приморско, която апортира общински земя в неговата фирма. Свързани с Христов дружества досега са спечели над 7 млн. лв. от европроекти и обществени поръчки, разкрива "Биволъ".

5 неудобни въпроса за "Барселонагейт"

Междувременно къщата в Барселона, за чийто собственик се афишира бившият директор в "Лукойл България'' Александър Чаушев, изненадващо беше обявена за продан. Преди около два месеца тя се появи в сайт на известна агенция за продажба на недвижими имоти за цена от 2 950 000 евро. Имението, която сега си търси купувач, от 2013 г. е собственост на компанията Numin Invest S.L, свързана с предполагаемата мрежа, вкарала над 5 млн. евро в Каталуния в последните години, според разследването на испанската полиция. Тогава къщата е придобита за 3 млн. евро, но реалният й собственик и мажоритарен партньор в Numin Invest - Александър Чаушев, не се заселва в нея.

По време на полицейското наблюдение над имота е установено, че манекенката Борислава Йовчева, нейните родители и дъщеря й, които са регистрирани в къщата от шест години, я обитават поне до края на 2019 г. В Испания разследването, водено срещу Борисов, продължава. "Разследването не е приключило, има много данни, които продължаваме да разследваме. С обичайните контакти и регламентирани канали. Не можем да дадем повече подробности, тъй като става въпрос за класифицирана информация." Това отговориха от полицията на въпросите на "Сега" дали са искали съдействие от българските власти за разпита на Борисов или на други лица.

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!