Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко се изплаши: Вече не иска да е премиер, ако ГЕРБ отново се намърда във властта, го заменя Дончев или Фандъкова

Премиерът Бойко Борисов е бил готов да извади бял лист и да напише оставката си 7 месеца преди края на третия си мандат начело на България. Това разкри сензационно човек от високите етажи на властта пред „Минаха години”.

След протестите стартираха преди вече близо месец, Борисов останал доста ошашавен. Той свикал съпартийците си и ги уведомил, че мисли да подаде оставка и ГЕРБ да отиде на предсрочни избори. Подкрепил го Томислав Дончев, но останалите фактори в партията били против, показа и проверка на Narod.bg.

Бившият кмет на габрово хвърли бомбата няколко часа след министерските рокади като обяви, че „премиерът много сериозно обмисля да подаде оставка, но патриотите го разубедили”, като самият Томислав виждал поле за диалог.

„Истината е, че всички варианти бяха на масата. Въпросът беше кое е най-доброто решение, за да се успокои ситуацията Премиерът също обмисляше много сериозно да си подаде оставката, ако няма условия за диалог. Наистина всички варианти бяха обсъдени. Решихме да обявим рокади в кабинета, за да подадем ръка към протестиращите. Ние излъчихме много сигнали за диалог, но не получихме никаква реакция от другата страна”, коментира и съпредседателят на Обединените патриоти в парламента Искрен Веселинов.

Той увери, че представителите на властта искали диалог с младите хора, а не с компрометираните стари политически муцуни, които настоявали за край на кариерата на Борисов.

„Една оставка на кабинета щеше да доведе до много кризи и страната щеше да бъде хвърлена в хаос. Лично решение на премиера е дали ще каже, че това е последният му мандат. Този въпрос не е обсъждан на коалиционния съвет”, добави Веселинов.

Протестите срещу управляващите не стихват вече близо месец, припомня Narod.bg.

Миналата седмица бунтът влезе в нов етап – протестиращите вече правят блокади на възлови столични кръстовища. Изплашеният Бойко Борисов пък декларирал пред хора от партията си, че до ри и да спечели властта на следващите избори, той повече няма да е премиер. Щял да отстъпи поста на някой млад и енергичен човек, а той щял да ръководи ГЕРБ.

„Явно ще се опита да бъде като Ахмед Доган – ще дърпа конците в сянка”, тълкуват гербажии решението на Борисов. Най-вероятно, ако сегашните управляващи пак спечелят властта, за премиер ще бъде предложен или Томислав Дончев, или кметът на София Йорданка Фандъкова.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!