Татяна Кристи: Подобни на Сачева са стотици в българската администрация и власт

Image may contain: 1 person, standing and child

По време на соца всички сме имали съученици в училище, особено един тип съученички – които винаги се подмазваха на всички, за да бъдат харесвани, когато им е изгодно. Бяха обикновено амбициозни зубрачки, стремящи се към пионерско-комсомолско лидерство.

Тези същите се подмазваха на всички учители и портеха другите ученици на тях, тези същите се опитваха да всяват ред, когато учителките ги нямаше и бяха част от кликите, които учителите харесваха, защото се бяха позиционирани като мазни жаби, търсещи непрекъснато одобрение. Уви, повечето от тези бяха и доста интелектуално ощетени, но компенсираха със зубрене и подмазване. Та когато си спомня с погнуса за такива, се сещам за същества като Деница Сачева – жалката фурнаджийска лопата, мотаеща се цял живот на държавни служби и кръжаща м/у партии и политици като муха-лайнарка. 

Винаги ме е учудвала липсата на достойнство у такива хора. Които един ден казват едно, а на следващия се обръщат на 180 градуса. Способността им да си храчат в лицето си твърдя, че има нещо с ученическия типаж от соца, описан по-горе. Лелите от властта в България са един типаж – много си приличат. Всичките имат безброй дипломи, сертификати, специализации, тапии. Да се пита човек, кога им остава време да работят??? 

Въпросната сачева изглежда както всички подобни й калинки като специалист по всичко. От завършила курсове по туризъм, до Бакалавър по Социална педагогика (не къде да е, а в Югозападния университет – котилото на държавни „кадри“ хаха!), после правила магистратура по Здравен мениджмънт в Бургас, после поредна магистратура по Връзки с обществеността в Софийския университет, после вземала един куп курсове по Социален маркетинг, после станала хоноруван преподавател в Нов университет…. и междувременно се е мотала от ранна юношеска възраст в политиката, прескачайки като маймунка от една партия в друга, с държавната служба зашита на ревера й. Подобни на сачева са стотици в българската администрация и власт. 

Безпринципни същества, неспособни да се реализират адекватно в конкурента среда и разчитащи само на парите на данъкоплатците да ги изхранват с партийни протекции. 

Тези същите заливат ефира колко лошо ще бъде, ако борисов си тръгне и обиждат легитимния протест на хората за по-добро управление.

Бъди презряна, госпожа!

Ще останеш в историята като шлака – ти и подобните ти! 

Татяна Кристи, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...