Ковид-19 елиминира по 5-6 полицаи на ден с карантина, скоро няма кой да варди големците от народната любов

33c2b40d114b4267a8c4a00fd66ec6bc

1000 униформени пазят нонстоп протестите в София

Към 100 служители на МВР пратени в карантина, командироват техни колеги от страната. Дезинфектират патрулки и микробуси

По 5-6 полицаи, които пазят по протестите в София, са с положителни PCR тестове за Covid-19 на ден. Налага се да бъдат пращани в карантина за 14 дни, правят се проби и на най-близките им колегите, с които са на смяна. Към момента броят на карантинираните служители на реда в столицата е около 100 души, научихме от „Труд”, които се позовават на източници в МВР.

Около 1000 полицаи са мобилизирани да дежурят всеки ден в Триъгълника на властта, на Орлов мост, а от днес при Софийския университет. Правят им се тестове и при най-малки оплаквания, както и ако са били контактни лица на свои близки. Могат да се изследват и по желание.

Повечето от тези, които имат положителни проби, изобщо нямат симптоми и след 14-ия ден карантина, ако тестовете им са отрицателни, могат да се върнат на работа. Към момента няма данни за служители с усложнения и в средно тежко състояние, казаха днес от вътрешното ведомство. Още от началото на извънредното положение в МВР болница има отделение за болни от коронавирус.

В събота шефът на „Охранителна полиция” в СДВР комисар Радослав Стойнев съобщи, че с ръководството на МВР е имало съвещание заради растящия брой на положителни проби сред полицаите. Решено е, ако протестите продължават мирно, броят на униформените, включително и на дежурните от жандармерията, да бъде съкратен с една трета. Отчетено е, че полицаите носят маски при контактите си по площадите, но могат да си предават вируса, докато са в микробуси и патрулни коли, затова и дезинфекцията там трябва да се засили.

В случай, че заради заразата бъдат карантинирани още от софийските ченгета, ще се наложи командироването на техни колеги от други градове в страната.

Всички сгради се дезинфекцират . В Пловдив донесли вируса след отпуск

Само 7 полицаи са диагностицирани с коронавирусна инфекция от началото на епидемията в Пловдив. Първите 5 случая бяха регистрирани в началато на юли, другите два са от последните дни. „Става дума за двама служители на Криминална полиция, които са се заразили по време на отпуските си, не са били на работа”, съобщи за „Труд” шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев. Състоянието на двамата последни заразени полицаи е добро.

Йордан Рогачев добави, че два пъти седмично всички сгради на МВР в Пловдив и региона се дезинфекцират, което се случва със съдействието на кметовете.

Двама болни в Сливен, но от вкъщи

В началото на епидемията имаше двама полицаи в област Сливен, положителни за COVID-19. Но те бяха инфектирани в домашно огнище, при контакт с болен, а не по повод на служебните си задължения.

До момента в област Стара Загора няма диагностициран полицай с коронавирус, съобщиха за „Труд” директорът на ОДМВР старши комисар Стоян Стоянов и директорът на РЗИ д-р Станимир Станков. Без заразени с COVID-19 е и дирекцията в Шумен. В състава на бургаската ОД на МВР няма нито един полицай, заразен с коронавирус до момента. Това съобщи говорителят на дирекцията Цветелина Рандева за „Труд”. Тестове са правене, но до момента положителен не е имало от изследваните униформени.

В началото на епидемията имаше двама полицаи в област Сливен, положителни за COVID-19. Но те бяха инфектирани в домашно огнище, при контакт с болен, а не по повод на служебните си задължения.

От началото на епидемията 15 200 са на първа линия

Близо 15 200 полицаи са на първа линия от началото на извънредното положение по данни на МВР. Във всички управления в страната са осигурени защитни маски и дезинфектанти.

Служителите на „Охранителна полиция” са сред най-рисковите групи заради непрекъснатия им контакт с голям брой хора по време на дежурствата. От началото на пандемията с коронавируса точно униформените от състава на МВР се оказаха най-натовареното звено.

Труд

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...