Следвайте "Буднаера" в Телеграм

До всички българи: 1 млрд от Виваком бяха ваши, но Шиши & мафията ги свиха - защо мълчите!

Немили и недраги българи, вчера мафията, начело с Делян Пеевски открадна от вашите джобове 1 милиард през съмнителна сделка за продажбата на Виваком. Помогна им с всички сили Сотир Цацаров, шеф на КПКОНПИ. Тарикатите купиха преди две години на търг, организиран от самите тях мобилния оператор за 300 млн евро. Сега продават фирмата за 1,2 млрд евро.

В грандиозната далавера участва, съвсем съзнателно, българското правителство, начело с Борисов. 300 млн от откраднатия милиард автоматично ще бъдат изплатени на руските шефове на ВТБ (Внешторгбанк), която бе дала около 300 млн за съмнителната схема по търга, извършен от небеизвестния Спас Русев. Същият, който загроби ФК „Левски“ с над 30 млн дългове. 

Адв. Николай Хаджигенов, един от т.нар. „Отровно трио“ (проф. Велислав Минеков и пиар експерта Арман Бабикян) нарече вчера сделката „последната кражба на управляващите“, заради която са отказвали да подадат оставка.

Хора, замислете се, тази операция лишава българските данъкоплатци от 1 милиард лева! Обещаха на пенсионерите 3х50 лв и два дни след това откраднаха цял милиард! Не разбирате ли как ви го „вкарват с 200“?!

Официално Виваком вече е притежание на сръбското телекомуникационно обединение „Юнайтед груп“. 

„Отровното трио“ изпрати сигнал до всички парламентарни групи с настояване за извънредно заседание, на което народните представители да изяснят отговорността на министъра на финансите Кирил Ананиев и на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров във връзка с това кога и при какви условия е настъпило съгласието на антикорупционната комисия да вдигне запора на акциите на БТК – „Виваком“. „Триото“ стори това, което е задължение на всеки политик и партия. Явно никой от тях не смее да се обади, независимо, че става дума за пладнешки грабеж. "Великият" борец срещу корупцията Иван Гешев ще разследва ли сделката? 

Тези запори не защитават правата на Цветан Василев, както се опитваха да внушават досега Цацаров, Гешев и управляващите, а на всички нас, българските граждани. 

Редно е да се запитаме, кои лица имат полза от извършеното злонамерено деяние. 

Делян Пеевски, който дължи стотици милиони на руснаците не само покрай Виваком, но и от изчезналите около 700 млн евро по проекта Южен поток, за които няколко пъти напомня самият Путин. Временно се откупува, защото висеше на косъм… 

Спас Русев, братята Милен и Георги Велчеви, представители на руската ВТБ в България. Разбира се и Сотир Цацаров, както и доскорошния финансов министър Владислав Горанов, които не само не спряха вдигането на запора, а го осъществиха с ясното съзнание, че ощетяват държавата и данъкоплатците с около 1 милиард. 

Не е останал на сухо и премиерът Бойко Борисов, без когото няма как да се случи такава мащабната далавера. 

Излизат министри, депутати, анализатори и какви ли още не, бранят властта, но не споменават и дума за мафиотския грабеж, извършен на 31 юли 2020 г. Още по-срамно е, че и никой не ги пита. 

Недоволни от протестите мърморят срещу блокирани кръстовища,  които могат да се заобиколят със забавяне между 3 и 10 минути, но са готови да преглътнат кражбата на цял милиард. От такива хора има нужда корумпираната власт, от тях си пълни чекмеджетата, а зад гърба им ги нарича тиня… 

Това не го разбирам. 

Валери Манолов

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!