Narod.bg: Валентин Златев е истинският министър на туризма, олигархът е кум на Мариана Николова, която през 2013-а е уволнена за корупция

Истинският министър на туризма след „ремонта” на хунтата ГЕРБ с цел да тушира народния гняв, за да стихнат протестите, се казва Валентин Василев Златев! Новината сподели единствено с Narod.bg източник от Министерския съвет, бесен на измамите, с които Бойко Борисов иска да замаже очите на България.

„Любовницата на Валери Симеоново – Мариана Николова, е само фасада, не тя, а Вальо Златев ще управлява туризма, защото добре пазена тайна е, че хотелиерът и нефтен бос е кум на Мариана”, разкри източникът на Narod.bg.

Любовницата на Валери Симеонов е била директор на дирекция „Правно-нормативни дейности” в Министерството на земеделието и храните по времето на първия кабинет „Борисов”, когато министър на земеделието е Мирослав Найденов.

Поставена е на поста именно с ходатайството на тогава близкия до Борисов правешки баровец, уточни информаторът на Narod.bg.

За това колко близки са Мариана Николова и Валентин Златев говори случка от 2013-а, когато на власт дойде Пламен Орешарски.

По това време Мариана Николова още е шеф на Правно-нормативни дейности” в Министерството на земеделието и храните и има поставена важна задача – да уреди документално предаването на няколко ловни стопанства в ръцете на нефтения барон от Правец. Работата е свършена перфектно, но тогавашният министър на земеделието проф. Димитър Греков я обвинява в корупция и директно я уволнява, без да се съобразява с премиера Орешарски, разкри скандала запознатият читател на Narod.bg.

Не е сефте висши администратори да са хващани в крачка и изритвани, затова развоят на драмата е много интересен и говори за близостта между Мариана Николова и Вальо Златев – министър-председателят Пламен Орешарски вика земеделския министър Димитър Греков и пряко му заповядва да възстанови близката на мултимилионера обратно на поста, заключи източникът на Narod.bg.

Амбициозната ботевградчанка завършва гимназията с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ в Правец с профил френски език.

Висшето си образование по право получава в Нов български университет със степен магистър. Притежава и магистърски степени по „Публична администрация и административни практики“ и „Право на Европейския съюз“ от СУ „Свети Климент Охридски“, както и магистратура по „Стопанско управление“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велико Търново.

През май 2017 г. бе назначена за началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов. След негова оставка заема мястото му в правителството на 21 ноември 2018 г.

На 24 юли 2020 г. става министър на туризма, като продължава да бъде и заместник министър-председател на Република България по икономическата и демографска политика.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...