Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Валентин Златев е истинският министър на туризма, олигархът е кум на Мариана Николова, която през 2013-а е уволнена за корупция

Истинският министър на туризма след „ремонта” на хунтата ГЕРБ с цел да тушира народния гняв, за да стихнат протестите, се казва Валентин Василев Златев! Новината сподели единствено с Narod.bg източник от Министерския съвет, бесен на измамите, с които Бойко Борисов иска да замаже очите на България.

„Любовницата на Валери Симеоново – Мариана Николова, е само фасада, не тя, а Вальо Златев ще управлява туризма, защото добре пазена тайна е, че хотелиерът и нефтен бос е кум на Мариана”, разкри източникът на Narod.bg.

Любовницата на Валери Симеонов е била директор на дирекция „Правно-нормативни дейности” в Министерството на земеделието и храните по времето на първия кабинет „Борисов”, когато министър на земеделието е Мирослав Найденов.

Поставена е на поста именно с ходатайството на тогава близкия до Борисов правешки баровец, уточни информаторът на Narod.bg.

За това колко близки са Мариана Николова и Валентин Златев говори случка от 2013-а, когато на власт дойде Пламен Орешарски.

По това време Мариана Николова още е шеф на Правно-нормативни дейности” в Министерството на земеделието и храните и има поставена важна задача – да уреди документално предаването на няколко ловни стопанства в ръцете на нефтения барон от Правец. Работата е свършена перфектно, но тогавашният министър на земеделието проф. Димитър Греков я обвинява в корупция и директно я уволнява, без да се съобразява с премиера Орешарски, разкри скандала запознатият читател на Narod.bg.

Не е сефте висши администратори да са хващани в крачка и изритвани, затова развоят на драмата е много интересен и говори за близостта между Мариана Николова и Вальо Златев – министър-председателят Пламен Орешарски вика земеделския министър Димитър Греков и пряко му заповядва да възстанови близката на мултимилионера обратно на поста, заключи източникът на Narod.bg.

Амбициозната ботевградчанка завършва гимназията с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ в Правец с профил френски език.

Висшето си образование по право получава в Нов български университет със степен магистър. Притежава и магистърски степени по „Публична администрация и административни практики“ и „Право на Европейския съюз“ от СУ „Свети Климент Охридски“, както и магистратура по „Стопанско управление“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велико Търново.

През май 2017 г. бе назначена за началник на политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов. След негова оставка заема мястото му в правителството на 21 ноември 2018 г.

На 24 юли 2020 г. става министър на туризма, като продължава да бъде и заместник министър-председател на Република България по икономическата и демографска политика.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!