Политическа патология

Никой не иска да разследва записите с гласа, подобен на Бойко Борисов. Това е политическа патология.

Политическата ситуация у нас е отровена от начина, по който Борисов държеше властта – като притискаше, тровеше и псуваше несъгласните.

А пред камери се правеше на жертва.

Политическата патология не се състои в неговото поведение на хванат в десетки лъжи престъпник. Тя се дължи на продължаващата подкрепа на наивниците. Огледайте се. Борисов е тяхна функция десет години.

Никой не иска да подаде оставка, заради стотици политически гафове. Това е политическа патология в ужасни размери – напротив, вместо оставки продължаваме да слушаме хвалби.

Постаментът на сегашната власт е именно в това – в душите на наивниците, които смятат, че у нас НАИСТИНА са построени хиляди километри магистрали и, че водата във Варна вече ще е завинаги чиста.

Никой не иска да признае натиска на Борисовите производни върху медиите. Зловеща патология за всеки анализатор на ситуацията у нас.

Изчезват журналисти и материали, пускат се, свалят се, съдят се, заплашват се. Но това не е новина. Новина е, че някой пляска на пристигащ джип. Ужас. Ние сме ненормални. И сме ненормални не от вчера.

Наивниците смятат, че това е нормално, че всеки лош репортаж пречи на работата, работата, работата и видимите резултати. Над съзнанието ни се упражнява контрол – дори и в малките медии, вижте ТВ Враца от вчера.

Никой не иска да смята точно разхвърляните милиони и милиарди от премиера във всеки едни новини. Ще ви настръхне косата при една проста ревизия от студент по икономика. Всичко, което ви се казва е като хипноза за наивници. Дали някога някой ще щракне с пръсти и наивниците ще се събудят?

Не смятам, че протестиращите са постигнали критична маса, заблуда на поетите е, че Б.Б. вече е свършен. Не е – патологията може да живее дълго сред нас, вижте си историята.

Но Б.Б. е вече лабораторен пример за политическа патология.

Патология в световен мащаб и то при демократичните режими. Всеки срез от неговото поведение и слово е метастаза на нашето злокачествено търпение, всяка негова реакция е извън широката психологическа норма. И е въпрос на време това поведение да се определи като шокираща лична психиатрична патология, достигнала изключителна популярност и социални висоти. Такава психопатология ще бъде коментирана, рано или късно, наспорти днешните дитирамби за Ръководителя, Който Не Може да бъде заместен. А дитирамбите са просто още една политическа патология, основана на електорален страх от кризи, болести, заговори, комунисти, парашутисти и други нарцисисти. Кошмар, социален кошмар, който ние нямаме сила да отречем и така да спасим себе си и самия Борисов. Защото той явно не разбира, че съдът и затворът за него са вече спасителен вариант.

Политическа патология е сама по себе си електоралната възможност на едни свободни избори да печели точно той. Никой няма да се наеме да освидетелства цяла една нация, но мисля, че и на това ще дойде времето.

Да, ние сме политически девиантни избиратели.

О, как не искам да съм прав. И о, как не искам да съм лош пророк.

Мартин Карбовски

http://lentata.com/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...