Инж. Димитър Куманов: Фирмите свързани с властта, остават недосегаеми

.

Инж. Димитър Куманов

Фирми, които имат връзки с властта, остават недосегаеми, а конкретният извършител на замърсяването в Хасковско ще остане неизвестен. Това се дължи на факта, че някой от това предприятие има достатъчно връзки с властта.

Това заяви пред БНР инж. Димитър Куманов от сдружение „Балканка“. 

„За последния случай със замърсяването на река Марица разбираме, но има хиляди случаи за изхвърляне на отрови в реките, за които нищо не знаем. Това е върхът на айсберга и е символ за начина на управление на държавата“, допълни той.

Инж. Куманов подчерта, че ако Министерството на околната среда и водите си е изпълнявало задълженията законно, до такава ситуация не би се стигнало.

„МОСВ трябва да осъществява и превантивна дейност. Законодателството ни е много хубаво, отговаря на европейските директиви, но никой не го спазва. Глобите у нас са смешни и е по-евтино да се изхвърлят боклуците в реката“, допълни инж. Куманов. 

Инж. Куманов изрази възмущение от поведението на министъра на околната среда и водите, който отказал информация за инцидента в реката. 

„А шефът на РИОСВ – Хасково се изпусна и каза, че кравите били на неподходящото време и неподходящото място там. Явно всички ние сме в неподходящото време и на неподходящото място с управляващите. Затова хората са на улицата“. 

Инж. Куманов все пак отбеляза, че има предприятия с добри пречиствателни инсталации, но масово не ги използват, „защото всичко струва пари, а те пестят тези пари, защото им е по-лесно да отровят реката“. 

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Още ли се питате кой управлява и днес България

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Сачева: ГЕРБ не е дясна партия! България стана полицейска държава... средата е убийствена... 20 г. се занимавали с рекет – ПОДКРЕПЯМ ГИ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...