Нов подкуп: Томислав Дончев предложил министерските задължения на Дани Кирилов на Христо Иванов

В навечерието на правителствения ремонт лидерът на "Да, България" Христо Иванов е получил в прав текст оферта от "младото крило" на ГЕРБ, начело с Томислав Дончев, да заеме кресло в кабинета, научи ексклузивно Lupa.bg. Ставало е въпрос за поста на любимия на карикатуристи и автори на вицове Дани Кирилов. Иванов обаче е отказал отново да бъде правосъден министър при Борисов, окрилен от подема на градската десница в последно време.

Според нашите източници Иванов категорично заявил, че няма намерение да последва съдбата на традиционното СДС, което се включи в листите на ГЕРБ и де факто изчезна от картата на десните партии. Брадатият юрист се облизвал за предсрочни избори и нямал намерение да "си купува нива на 8 септември", макар това му решение да крие сериозни рискове. Ако вот не се проведе в следващите няколко месеца, по всяка вероятност електоралният възход на "Демократична България" ще отшуми и съюзът ще се върне в традиционната си позиция да драпа за прескачане на 4-процентовата бариера.

Сдружаването на ГЕРБ със СДС остави ДБ като естествен център на извънпарламентарната опозиция на ГЕРБ в проевропейското пространство и Иванов добре осъзнавал открилата му се възможност. Марката “Демократична България” вече се наложи и има някаква електорална тежест, което дава възможност на ДБ да мислят за ефективна кампания, а не за съюз с властта.

С явяването си с две листи на парламентарните избори през 2017 г. предшествениците на ДБ успяха да разколебаят много от своите потенциални избиратели. Това разколебаване е частично преодоляно, но "Демократична България" трябва да покаже много висока политическа ефективност, за да компенсира този негатив, вместо да търси временни решения. Христо Иванов и Атанас Атанасов уж имат координация на действията си. Търпението на избирателя обаче не е достатъчно, за да си позволят стъпки встрани.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...