Адвокат: Пикът на ескалацията на протеста - в сряда, блокират всичко

Колаж Булфото

Адвокат Николай Хаджигенов, който е част от "Отровното трио", което е сред организаторите на продължаващите вече трета седмица протести против управляващите, коментира пред БНР, че премиерът Бойко Борисов е сменил едни министри на Делян Пеевски с други министри на Пеевски.

"Това е жалка история. Протестът иска оставка за цялостно творчество, корупционно, на правителството", подчерта той пред БНР.

Хаджигенов разкри, че пикът на ескалацията на протеста ще е в сряда, когато ще се проведе национален митинг протест в София и в цялата страна, като щяло да бъде блокирано всичко.

"Правителството на Борисов повтаря грешките на Орешарски, дори задните входове научиха", отбеляза адвокакът.

Според Хаджигенов България се превръща в диктатура и "наше задължение е да се изправим срещу тиранията".

"Искаме да направим постигане на максимално честни и прозрачни избори чрез дистанционно гласуване, електронно гласуване и максимална публичност на изборния процес... При липсата на честни избори единственият начин да пробием ГЕРБ е по някакъв начин да се съберем", коментира още той.

Според него бъдещето било в коалициите.

"Колкото по-шарен е един парламент, толкова по-малка е възможността за т. нар. "исторически компромиси", които се превърнаха в историческа дефекация. Когато процесът на политическите споразумения е достатъчно публичен и шарен, тогава има възможност да се сключват сделки в интерес на хората, а не в интерес на определени политици", анализира Николай Хаджигенов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...