Политологът Борис Попиванов: Облаците се сгъстяват, правителството върви към стратегии на оцеляване

.

Струва ми се, че протестите и ескалацията са нещо като „черешка на тортата“ – един финален етап, който трябваше да разкрие сериозното недоверие и липсата на доверие, че това правителство е способно да реализира успешно развитие на страната. Това заяви доц. Борис Попиванов, политолог и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“

„В този смисъл ескалация не е точната дума – в тази ситуация имаме нови моменти, а именно, че за първи път, откакто е на върха на политическата сцена, Бойко Борисов изживява дълготрайни протести срещу себе си, а не против други. Да не забравяме и че голямата сила, емоция, енергия на ПП ГЕРБ започваше именно от София, но от няколко седмици София вече не е зона на комфорт за ГЕРБ, а място, което е опасно и притеснително за тях“, коментира експертът пред БНР.

На трето място той посочи, че и трите правителства на Борисов са били съпътствани от сериозни корупционни скандали на най-различни равнища в управлението, но това е първият път, в който общественото настроение директно обвързва самия премиер с корупционния модел на управление:

„Което също говори за ерозия на неговия образ като фактор на стабилност в страната. И това само по себе си говори, че облаците над управлението се сгъстяват постепенно и то все повече върви към стратегии на оцеляване във властта, а не толкова към стратегии на продължаване и именно това е тенденцията, която предстои“, заяви Борис Попиванов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...