Борисов се е заканил да унищожи Елена Йончева. Деянието може да се квалифицира като заплаха по чл.144 ал.2 вр. с ал.1 или като закана с убийство по ал.3 НК.

Елена Йончева съобщи заключението на техническата експертиза на записа с гласа на Борисов.

След седмица се очаква експертизата, възложена от БИВОЛ.

Най - хубавото в случая е, че макар и Борисов да се е заканил да унищожи Елена Йончева в телефонен разговор, проведен в България, то тя и семейството и са възприели заплахата в Брюксел .

Деянието може да се квалифицира като заплаха по чл.144 ал.2 вр. с ал.1 или като закана с убийство по ал.3 НК.

За последното престъплението се изисква обективиране чрез думи или действия на закана с убийство спрямо определено лице, която да е възприета от него и би могла да възбуди основателен страх за осъществяването й (ТР № 53/18.09.1989г. по н.д. № 47/89г, ОСНК). Правно значение за подсъдността има обстоятелството къде пострадалият е възприел заканата за убийство, а мястото на извършване на престъплението е там, където е било местонахождението на пострадалия в момента на възприемането й.

Следователно според задължителните указания на ВКС престъплението е извършено в Брюксел, където ще се проведе разследване.

Разбира се, има специфични правила за подсъдността на престъпления, извършени в чужбина от български граждани / чл.37 НПК/, но все пак проверката и действията по разследването няма да бъдат извършвани от Гешевата прокуратура.

Йочева сподели също така че вече е сигнализирала белгийските власти за случая.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...