Бивш кадър на Си Ен Ен анализирал записа с Борисов: Lupa.bg

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец (Корнелия Нинова).

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Бивш кадър на Си Ен Ен е анализирал записа с гласа на премиера Бойко Борисов, за който вчера Елена Йончева съобщи, че бил лабораторно потвърден като автентичен, научи Lupa.bg. 

Евродепутатката хвърли бомба, като обяви от Брюксел, че е пратила 6-минутния запис от телефонен разговор на независима американска компания за изследване на достоверността и оригиналността, а в отговор е получила уверение, че да, гласът от аудиото е на Борисов. 

Името на компанията е Beryl Audio Forensics Laboratory, а неин шеф е Брус Лебовиц - бивш монтажист и тонрежисьор в най-известния американски телевизионен канал. Той е и вещо лице в щата Мериленд по редица съдебни процеси, касаещи уточняването или транскрибирането на аудиофайлове и записи от прилагането на специални разузнавателни средства, а компанията му работи и по куп журналистически разследвания отвъд Океана и в Азия. 

„Записът показва, че в България няма разделение на властите. Трябва да дадем информация в Европейския парламент за това, както и на чуждите медии, така че европейските лидери да се чувстват политически компрометирани до Бойко Борисов, особено тези като председателя на групата на ЕНП Манфред Вебер, който го поздрави за борбата с корупцията“, коментира Йончева.

Тя припомни, че от името на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент беше изпратено писмо, подписано от ръководителя Ираче Гарсия, до председателя на ЕП Давид Сасоли. Документът съобщава за наличието на записа и настоява за разследване, включително и със съдействието на Европол.

В писмото се споменава за липсата на действия на българските власти за изследване на автентичността на записа и обхвата на заплахата, както и за това, че в една демократична държава премиерът и правителството трябва да осигурят сигурността на публичните фигури и политиците. В него се казва, че „нещо е много сбъркано щом премиерът не иска задълбочено и независимо разследване“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...