Краят на премиера! Американска лаборатория: Записът с Бойко Борисов е ИСТИНСКИ!

Експертиза, направена от престижна американска компания, която работи за ФБР и Министерството на правосъдието на САЩ, доказва автентичността на записа на Бойко Борисов.

Това съобщи във фейсбук страницата си евродепутатът Елена Йончева.

Припомняме, че в записа се чува Борисов да употребява вулгарни изрази за шефката на българския парламент Цвета Караянчева, европейски лидери и премиери, както и говори за унищожение на Елена Йончева и заплашва български бизнесмени.

Йончева изпратила записа за експертиза на американците, които са потвърдили, че това е гласът на българския премиер и в него няма следи от монтаж.

„Това е позор за България! Оставка и мутрите вън!“ – пише Елена Йончева в свое видеообръщение във Фейсбук.

Когато скандалното аудио се появи в медиите и мрежата, Борисов се опита да внуши, че то е фалшиво.

Експертиза доказа, че е автентичен записът с гласа на премиера Бойко Борисов, в който той нарича председателя на Народното събрание ”кърджалийска п..ка”, говори за европейски лидери и за разправа с опоненти и бизнесмени. Американска компания, лицензирана за съдебни експертизи, е направила анализ на записа и е доказала безспорно неговата достоверност.

Това обяви евродепутатът Елена Йончевав в предаването "Лице в лице" по бТВ. За експертиза на записа е настоял и председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия.

“Американски експерти са потвърдили, че аудиозаписът на Бойко Борисов, който беше разпространен на 12 юни, е автентичен. Анализът е направен по моя инициатива от американска лаборатория, компанията работи с американското министерство на правосъдието, с ФБР, и има всякакви сертификати. Анализите на лабораторията се използват от американски и европейски съдилища.

В записа мъжки глас използва обидни квалификации по адрес на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, говори цинично за европейските лидери и премиери, обяснява как използва институции в България, за да притиска бизнесмен, и заплашва да изгори политически опонент”, съобщи още евродепутатът Йончева.

По думите й анализът на лабораторията Beryl Audio Forensics Laboratory (BAFL) е доста подробен, в размер на 34 страници. Със съответните диаграми и доказателства, които доказват, че записът е автентичен и няма следи от монтаж.

“Заключението на експертите е, че гласът на този мъж е на премиера г-н Борисов”, допълни Йончева.

“Експертизата доказва, че няма вътрешен монтаж, че това е гласът на Борисов. Анализът на лабораторията има правна стойност, тъй като тя работи с американското министерство на правосъдието, с ФБР, и има сертификат за извършване на съдебни експертизи. Анализите им се използват в американски и европейски съдилища. Искам да припомня, че от името на групата на социалистите в ЕП, че след като този запис излезе и за него писаха множество европейски медии, бе изпратено писмо до Дейвид Сасоли, в което се съобщава за наличието на този запис. Така лидер в ЕП настоява за разследване на записа, включително и със съдействието на Европол. Затова записът е предаден на компетентна лаборатория”, допълни евродепутатът.

На въпрос кой е платил разследването на записа на лабораторията и дали това е скъпо начинание, тя отговори, че “няма скъпо начинание, за да се отървем от Борисов, защото това, което се случва в България – това показва този запис – моментната картина – че няма разделение на властите, но това трябва да се разбере и в Европа и от европейските лидери. Те знаят кой е Борисов и как авторитарно управлянва. Трябва да дадем информация на европейските лидери да разберат кой е Борисов. А не преди няколко дни, когато започнаха протестите в България, да излезе г.н Вебер и да каже: Поздравявам г-н Борисов за борбата с корупцията.Това е цинично и недопустимо за една голяма партия като ЕНП”.

Оттук нататък съдбата на експертизата ще е да се отнесе към белгийската полиция – това е посъветвал лично председателят на Европарламента Елена Йончева. “Ще предоставя този анализ на белгийската полиция, защото г-н Борисов не само погазва демократичните правила, а на практика заплашва частни бизнесмени, както и член на ЕП, което тук се възприема много критично. В записа той казва, че щялм да направи всичко възможно, за да ме “изгори”. Ние чуваме този запис, но за колко хора още е поръчал да изгорят, ние не знаем. Това, което виждаме, е че Борисов е последователен и систематичен в това някой да бъде изгорен, но когато става въпрос за евродепутат, това означава натиск върху него. Затова тук толкова сериозно взимат подобни заплахи, защото не може един евродепутат да работи под натиск и заплаха, защото да се страхуваш в такава ситуация е нормално”, допълни Йончева.

Не съм със свален имунитет, – българската прокуратура поиска свалянето му, но целият документ от прокуратурата се базира на свидетелски показания. Аз не знам какво ще стане с него, но практиката в ЕП е да се доверява на националните институции, на съответната национална прокуратура. Можем да очакваме, че имунитетът ще бъде свален, уточни Йончева.

Обещанието да бъда изгорена не е ново, то започна още когато внесох сигнал за злоупотребите в Барселона – тогава още преди внасянето на сигнала бях предупредена от член на българския парламент, че ако внеса сигнала за “Барселонагейт”, “ще пострадам”, уточни евродепутатът. Тази заплаха е реализирана, заключи Йончева.

В българската прокуратура съм внесла шест сигнала, – там работят големи специалисти, – но внасям сигнала в белгийската полиция, защото живея в Брюксел и е редно внасянето на сигнала да бъде тук. Това ме посъветва и президентът на ЕП Дейвид Сасоли, допълни Йончева. 

Йончева публикува в личния си профил във Фейсбук цялото си изявление:

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...