Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предателство: Бойко срива икономиката заради милиардите от ЕС – закрива елцентралите на въглища, които произвеждат 60% от тока: Narod.bg

На тази спявка Бойко се е договорил да срине икономиката ни, като закрие елцентралите на въглища

Премиерът Бойко Борисов не спира да се хвали, че лично той е осигурил фамозните, според него, €29 милиарда от ЕС.

Средствата за България в новия бюджет и пакета „Следващо поколение“ на ЕС са близо 29 милиарда евро, побърза да обяви министър-председателят в профила си във фейсбук, малко след като стана ясно, че евролидерите са постигнали споразумение за новата многогодишна финансова рамка на общността по време на срещата на върха в Брюксел.

„Това е голям успех за нашата страна, тъй като България получава повече пари за новия период в сравнение с предишния и това при положение, че на ниво ЕС новата финансова рамка е с 62 милиарда по-малко от предишния бюджет”, заяви Борисов, който отбеляза, че до 2027 г. ще получим близо 1 милиард евро повече, отколкото през настоящия период.

България ще може да разчита на 7,7 милиарда евро грант по пакета „Следващо поколение ЕС“, от които основната част в размера на 6 милиарда са по Механизма за възстановяване и устойчивост, които трябва да бъдат предназначени за преодоляване на кризата и за постигане на устойчива и въглеродно неутрална икономика, обясни Борисов.

Освен всичко, което е подписал Бойко в Брюксел, което тотално ощетява България, Narod.bg научи, че тези 7,7 милиарда, които ни дават уж безвъзмездно и които са много по малко от това, което другите държави получават, ги взимаме под условие.

А условието е разгромяващо българската икономика, обяви пред Narod.bg анализаторът Стоян Тодоров.

„Тези пари ще ни се дадат, само ако се откажем от въглищната си енергетика Това означава закриването на 5 големи и няколко десетки малки централи, действащи на въглища и произвеждащи над 60% от тока в България, изхвърлянето на десетки хиляди хора на улиците и разоряване на цели региони”, ядоса се пред Narod.bg Стоян Тодоров.

По думите му тези 7 милиарда ще ни ги изкарат през носа. „По-добре да не ги взимаме при тези заробващи условия. Така е, когато Бойко, вместо да се пазари, да настоява и да се бори, както правят Мицотакис, Курц, Орбан и други лидери, нашият само се прегръща и целува със европейските величия”, завърши Тодоров.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!