Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хр. Иванов пусна сигнал от 14 страници за отстраняване на Гешев /видео/

.
Христо Иванов

Лидерът на ”Демократична България” Христо Иванов обяви, че ще търсят освобождаването на главния прокурор Иван Гешев по всички възможни начини - чрез демонстрации и чрез внасянето на сигнали в Министерския съвет и Висшия съдебен съвет. Той обяви това пред журналисти, преди да внесе сигнал срещу Гешев в Министерския съвет.

Според Иванов Гешев многократно е осъществил едно от изискванията за отстраняването му, а именно - уронване престижа на съдебната власт. Конкретни данни за това са поместени на 14-те страници на сигнала.

"Неговите нарушения включват избирателно упражняване на репресии, безпрецедентна партизанска реч, използване на жертви за свой пиар, използване на материали от СРС-та за пропагандни средства. Всяко от тези основания е основание да бъде освободен", смята Иванов.

По думите му с всяко публично появяване на Гешев за всяко от основанията се получава потвърждение.

"Ние ангажираме отговорността на премиера Бойко Борисов пред цялата нация да разпореди на своя министър на правосъдието да стартира процедура по отстраняването на Гешев от поста главен прокурор. Без това действие ние не може да възстановим правовия ред в България. Без това действие ние не можем да завършим това, което хората започнаха на Росенец, а именно - осветяването на империята от корупция, лъжи и престъпления на Пеевски, в която Бойко Борисов и Иван Гешев са просто слуги", добавя Христо Иванов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!