Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Минчо Спасов: Трябва да бъде спрян влака на мафията - управлява се от Борисов, а диспечер е Пеевски

.
Минчо Спасов

”Трябва да бъде спрян влакът на мафията, която се управлява от Бойко Борисов, а диспечер е Пеевски. В този влаг се возят обръчите от фирми, които пълнят чекмеджетата с пачки евро, возят се службогонците... А ние сме на релсите. Този влак трябва да бъде спрян!”

Това заяви преди минути Минчо Спасов от трибуната на днешния протест пред народното събрание, откъдето се иска оставка на правителството.

"Трябва да продължим с действията си - мирния протест, за да докажем, че не попадаме в категорията на думите на Джордж Оруел, че един народ, който позволява да се управлява от корумпирани глупаци, е сучастник. Ние не сме съучастници! Мутри - вън!", категоричен е той. 

Срещу мен е повдигнато обвинение за хулиганство, теост - че с действията си демонстрирам неуважение към обществото. Не, аз уважавам българското общество. Действията ми показват неуважение към управляващата мафия, уточни Минчо Спасов.

Снощи мафията повдигна обвинение за хулиганство на Минчо Спасов. 

От СДВР заявиха, че той е заподозрян са спирането на метрото по една от линиите вчера и заради съмнения, „произтичащи от видеозаписи от камерите на метростанция „Софийски университет“, заявиха от СДВР. 

При излизането си от ареста Минчо Спасов обяви, че са му повдигнати обвинения за хулиганство, съобщи и БНР. Но добави, че не знае какви са хулиганските действия. Адвокатите му са констатирали редица процесуални нарушения, които са описани надлежно. 

Припомняме, че в понеделник около обяд стана ясно, че протестиращи са блокирали за кратко метрото в посока “Младост”. За няколко минути, около 14:30 часа, движението на влаковете беше спряно от протестиращите.

Заедно с Минчо Спасов е бил задържан и още един мъж. 

Според Николай Станчев – главен разследващ полицай в СДВР, „две лица, отговарящи на външния вид на тези, които спират електрозахранването на метрото“, са задържани за срок до 24 часа. 

Органите на реда първоначално отказваха да потвърдят информацията за задържането на Минчо Спасов и Светослав Трайков в Първо РПУ. Искам да заявя, че всички имаме конституционни и граждански права – всеки има право на адвокатска защита от момента на задържането му. Това заяви пред БНР Настимир Ананиев, лидер на партия „Волт“ и бивш депутат, който е част от участниците в антиправителствените протести. 

„За съжаление, това не бе предоставено вчера нито на Минчо Спасов, нито на Светослав Трайков, който часове по-късно разбрахме, че е задържан. За това ни съобщи г-жа Татяна Дончева“, отбеляза Ананиев в предаването "Преди всички".

Той допълни, че са изминали часове от предполагаемите действия срещу столичното метро и задържането на двамата. 

„А всъщност причините за задържането не са ясни и от изказването на г-н Спасов стана ясно, че не пише какви са те. Но тук най-бруталното нещо е нарушаването на гражданските и конституционните права, защото тези хора имаха протестиращите зад гърба си. Но какво се случва с един обикновен гражданин, когато той е арестуван?!“.

Според Ананиев своеволията в случая на органите на реда повдигат въпроса за оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!