Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой ще харчи/гепи 29-те милиарда от ЕС, това е въпросът

.
Посрещане на бисерите от Брюксел...

Борисов осигурил 29 млрд евро за България и няма да подава оставка. Чудесно. Всъщност това е разпределението, което са гласували останалите, най-вече големите. Като се подчертава, че всички помощи, свързани с коронавируса и последствията, ще се дават при строго спазване на върховенството на закона. За сравнение: Гърция получава 72 милиарда! Два пъти и половина повече от нас.

Да се върнем към условието за върховенството на закона. България е на последно място в ЕС по върховенство на закона, според всички изследвания през 2019 г. Последно! В същото време сме на първо място по корупция. 

Състоянието на върховенството на закона и корупционната среда в България се влошават, а страната изпитва все по-големи проблеми с контролните механизми върху властта и управлението. Това е основната причина за смъкването в класацията, пише в доклада на Световен проект за справедливост" (World Justice Project, или WJP).

В България законът е това, което Борисов казва и поръчва. Това пише през януари т.г. авторитетното германско издание "Шпигел". Статията е озаглавена "Дъното в ЕС". 

"Законът е това, което Борисов казва и поръчва, понякога по телефон или с бележка"... "За него е важно да не се проявява като автократ, но неговата система няма много общо с върховенство на закона", пише авторът Кено Версек.  

Това означава, че от тези 29 милиарда можем да получим много по-малко и дори нищо, ако хванат нашите хубавци, че ги делкат с другарчетата си по обществени поръчки и мафиотски кръгове. А рекат ли, ще ги хванат. 

България е на последно място в ЕС по доходи, пенсии, качество на здравеопазването, качество на образованието, продължителност на живота и пр. На първо по корупция, бедност, неграмотност, употреба на наркотици сред учениците, употреба на алкохол, жертви на катастрофи, домашно насилие и пр. 

За това трябва да отговаря Борисов! А ние само ще предполагаме колко от европейските милиарди, идващи тук по силата на членството ни в ЕС, ще отидат в чекмеджето и фирмите край властта и кръга на Пеевски и Доган.

Не можеш да се хвалиш с нещо, което не е лична заслуга и да мълчиш за всичко, което уличава управлението ти в корупция и некадърност.

Трябва да е ясно: няма върховенство на закона и борба с корупцията, защото управлението няма как да се бори със себе си. Затова главен прокурор е Иван Гешев, а шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Те са там, за да удрят критиците на властта и да манипулират общественото мнение и Брюксел, че това е борба с корупцията и върховенство на закона. Там са и за да пазят изворът на корупция – мафиотизирания кръг "Пеевски – Доган", от който са самите те. Това е толкова очевидно, че не се нуждае от повтаряне на доказателствата и фактите. 

Българите не вярват, че от тези 29 млрд, с които се хвали Борисов, дори 1 евроцент ще стигне до обикновения човек. И са прави. Когато си 12 години на дъното на ЕС няма никакво съмнение, че милиардите се крадат. И тогава излизаш на улици и площади да задаваш въпроси и да търсиш сметка. Това, че си законно избран - мантрата на властниците и техните ибрикчии, - не означава, че ти е дадено право да крадеш, лъжеш и безчинстваш. Нямаш и имунитет срещу гражданския контрол. 

Нямало алтернатива на сегашното управление - другата опорка на властниците. Това наистина е тъпа шега. Ами погледнете се кои и какви сте, след това погледнете хилядите на площадите. След това сравнение, ако ви е останал мозък поне колкото на пиле, моментално трябва да се скриете при откраднатите парички и да не се показвате дълго време.

Да знаете: Всяко друго управление, което не произтича от Доган – Пеевски и политико-мафиотските структури, е алтернатива. Всяко! 

През 1973 г. един полицай – Франк Серпико, разкрива огромни корупционни схеми в Нюйоркската полиция, стигащи до прокурори и сенатори. Тогава властта взима решителни мерки като разпуска структурите на полицията в мегаполиса и назначава млади кадети и випускници от полицейските академии. И тогава някои твърдели, че няма алтернатива и прочие глупости. Днес престъпността в Ню Йорк е 14 пъти по-ниска от тогава, а разкриваемостта се е увеличила многократно. 

Винаги има алтернатива. Тук това се отрича, за да могат свинете да изядат и тези бисери, задаващи се от Брюксел. И това ще се случи, ако остане сегашното управление. Моделът е такъв.

Затова: ОСТАВКА! 

Борис Петков

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!