Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов няма да си подава оставката, осигурил 1 млрд. евро повече за чекчеджетата?, общо 29 млрд.

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

България ще получи близо 29 милиарда евро в следващите години. Това са с 1 милиард лева повече. С това се похвали премиерът Бойко Борисов от Брюксел. И заяви, че няма да подава оставка.
Борисов, отпивайки рекордното  си кафе след многочасовия нощен маратон,  каза , че е осигурил тези пари, след като бюджетът на ЕС е с 60 млрд. по-малък. 

Премиерът Борисов коментира още, че при променянето на рамката е вкарана и точка, която предвижда 200 млн. лв. за изостаналите райони в България. 

Шарл Мишел е изключителен приятел на България. Меркел много помогна. Огромна подкрепа и от Себастиан Курц, направи изказване пред съвета все едно е премиер на България, че държи да получи България тези 200 млн. Специално на премиера на Холандия, каза Борисов. 

Бюджетът на ЕС ще е 1,8 три милиона евро.Одобрение е получило последното предложение на Шарл Мишел - председателя на Европейския съвет. Според документа, размерът на фонда ще остане 750 милиарда евро, но безвъзмездните средства ще бъдат намалени от 500 на 390 милиарда, а кредитите ще са на стойност 360 милиарда евро. 

Лидерите на ЕС постигнаха споразумение за бюджета на общността за следващите 7 години и за финансовите параметри на стратегията за възстановяване от COVID-19.

Френският президент Еманюел Макрон написа коментар във фейсбук - "Исторически ден за Европа!". 

Промяната дойде след натиск от така наречените пестеливи държави, които са против предоставянето на грантове. Заложени са промени в частта за спазване на принципите на върховенство на закона като условие за получаване на европейски помощи. Базовата теза, че обемът на дотациите от бюджета и фонда за възстановяване трябва да бъдат свързани директно със спазване принципите на върховенството на закона и на европейските ценности, е останала в документа, но е смекчен механизмът за наблюдение. Сериозно са орязани редица програми, като тази,  която трябва да помогне за прехода към зелена и дигитална Европа.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!