Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мира Баджева Мира Баджева изригна срещу пачките и златото в чекмеджето на един от най-младите комунисти, Бойко: А когато бият студенти на площада, не вярвате?

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец (Корнелия Нинова).

И ТАКА СИ ОСТАНАЛ ПРОСТ КОМУНИСТ

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Известната журналистка Мира Баджева, редакционен директор и издател на „Жената днес“, се възмути от атаката над пребития на протеста студент в Хага Евгени Марчев и същевременно мълчанието на „големите медии” за новото видео, в което видяхме спалнята на Бойко Борисов в правителствената резиденция „Секвоя” в софийския кв. „Бояна“, установи Narod.bg.

На клипа лъснаха за пореден път пачките евро по 500, за които нещото премиер продължава да твърди, че са „аранжирани”, забеляза Narod.bg.

Ето как изригна справедливият гняв на Мира Баджева, която се закани да разчисти приятелите си във фейсбук, които атакуват младежа, вместо извора на корупция Бойко Борисов:

Значи, когато умно момче на 22 г. ви разказва от телевизора как са го унижавали и били, заедно с други такива момчета и момиче от протеста, му броите хематомите по лицето и въртенето на очите му ви е достатъчно доказателство, че лъже? Ама когато премиерът ви разправя от джипката си в гръб как му аранжирали чекмеджетата в спалнята с пачки евро, златни кюлчета и пистолет (с който, нали, той никога не се разделял), тогава безкритично му вярвате и повече обяснения и разследване не са ви нужни?! Айде заявете се тук, ако сте от тая група, да ви поразчистя.

Преди броени дни в предаването „Лице в лице“ Евгени Марчев, станал известен като „Студентът от Хага“, който беше настанен с комоцио в „Пирогов“, разказа за задържането си след напрежението със служители на реда под прозорците на Министерския съвет миналия петък.

„Не бях на първа линия, а няколко метра назад, когато видях, че пред веригата от полицаи се образува напрежение от няколко души, които очевидно бяха влезли в словесен конфликт с тях. В този момент веригата от униформени тръгна напред заедно с палките и със сила и започнаха да крещят да се дръпнем назад. Видях един мъж, който беше нападнат и нещо в мен трепна. В момента, в който го дръпнах, застанах сам срещу полицаите и вдигнах ръце, за да покажа, че не съм агресивен и не искам да им навредя“, разказа Марчев.

Той категорично отрече да е посягал на полицаите и да е хвърля предмети по тях и призова полицията да изкара видеозаписи, за да се види, че това е така.

„Подчертавам, че нападението над полицаи е абсолютно престъпление. Това са хора, които са неприкосновени и са там, за да ни пазят“, допълни младежът.

„Хванаха ме, издърпаха ме и бях повален. Ударих си главата и в този момент полицаите ме грабнаха за ръцете. Тогава получих най-много удари. Един униформен ми нанесе няколко удара в брадата. Това бяха силни удари.

Първоначално не припаднах, но когато ударите продължиха, изгубих съзнание. Влачиха ме, не можех да стоя на краката си и отново започнаха множество удари – в бъбреците, в гърба, в главата.

Крещях за помощ, очаквайки други техни колеги да дойдат и да се притекат на помощ. Такива обаче не се отзоваха“, продължи да разказва студентът.

„В един момент ни сложиха белезниците и ни проснаха на земята. Бяхме с очи към земята, буквално нахвърляни като трупове.

Довлачиха ме зад колоните и тогава един от ръководните полицаи каза: „Бийте ги, докато не им се сложат белезниците“. Те и това правиха.

Никой от нас не беше със сложени белезници и получаваше удари“, разказа Евгени Марчев.

„Когато ни сложиха белезниците дойде и второто нареждане – вече с белезници не може да ни бият. Тук вече дойде по-тежкият момент. Беше много по-страшно и не беше извършено точно към мен.

Най-ужасният момент беше, когато при нас дойде единственото задържано момиче. Тя беше влачена за косата по брутален начин. Тогава извадиха личните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицай започна да я гали по косата и да я снима. Тя го молеше да спре, а той не спря. Тя беше унижена и полицаите я снимаха. Това е огромно унижение“, заяви Марчев.

Той призова хората към мирни протести и по никакъв начин да не предизвикват агресия у полицаите.

„В районното управление полицаите ги беше яд на техните колеги. Затова искам да кажа, че не всички полицаи са еднакви“, уточни студентът.

В „Пирогов“ на Евгени Марчев не са му били сложени белезници, но друго момче е било с белезници на ръцете и краката три дни. По думите му – като най-големия престъпник.

„Не съм обиден, не съм и ядосан на тези полицаи. По никакъв начин не съм учуден от случилото се. Ако нещо не се промени в тази държава, ако не се направи реформа, тези неща ще продължат да се случват“, смята студентът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/2020/07/18/%d0%bc%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d0%bf%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%b7/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!