Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Социолог: Това е политическата трагедия на ГЕРБ

Фундаменталната политическа и житейска трагедия на ГЕРБ е, че са комунисти с всички произтичащи последствия от това

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

.

Цветозар Томов

.

ГЕРБКП са десни комунисти – Подкрепят комунизма от дясно

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ГЕРБ плаща цената на задкулисното политическо обвързване с ДПС. То е стигнало до такава степен и мащаби, че дори в тази криза, по доста непоследователен и понякога комичен начин водачите на ГЕРБ се опитват да създадат впечатлението, че него го няма. Това е политическата трагедия на ГЕРБ.
Това заяви пред БНР Цветозар Томов - социолог, бивш член и Централната избирателна комисия.

Той бе категоричен - натрупали са се твърде много вбесяващи хората факти, които показват до каква степен реалното управление на страната се осъществява от хора, които нямат легитимна власт и които използват като марионетки хората, които са на легитимна власт, за да прокарват своите искания и интереси. Примерът, който Томов даде, бе със тримата министри, чиито оставки в момента са замразени.

“Всичко започна от разтварянето на завесана на парка "Росенец", за да се убедим напълно, че някаква територия се владее от почетния председател на ДПС”, посочи още той.

Той коментира, че е възможен опит за съставяне на втори кабинет в рамките на сегашното Народно събрание, но подобна стратегия е обречена. Ръзвръзката по думите му ще настъпи още този месец.

Томов се спря и на версията "опит за печелене на време", за да може в игра на изтощение протестите да отслабнат, но по думите му няма признаци за това, напротив – протестите се разрастват.

“Ако младите на протеста не се разочароват и гласуват активно, това ще доведе до големи промени в политическия релеф на България”, смята Цветозар Томов.

По думите му Изборните технологии не са панацея, чрез която да се осигури провеждането на честни избори в България. По-добре да създадем ред, в който да въведем машинно гласуване и по това трябва да се работи от този момент, но не това е решаващо. Много по-важно е другото искане – за дистанционно гласуване.

Проблем на българската избирателна система според него е игнорирането на възможностите избирателите извън границата да упражнят своето избирателно право. Томов обаче е песимист - не смята, че сегашната изпълнителна власт ще положи усилия за да реши тези проблеми.

“Само една партия няма да бъде засегната от гледна точка на електоралната й подкрепа – ДПС, която разчита на добре контролиран вот”, посочи още Томов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!