Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg разкри: Бойко дава 500 000 лв. всеки месец на няколко медии, за да го хвалят, откъде са парите? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Премиерът-пътник Бойко Борисов всеки месец дава под масата 500 000 лева на определени медии, които да лъскат осакатения му имидж, твърди пред Narod.bg известен журналист, настоял за анонимност.

„Не ми пишете името, защото не мога да докажа твърдението си, освен ако неколцина издатели не си признаят, че от началото на третия мандат на ГЕРБ са прибирали пачки под масата. Медиите няма да спомена поименно, но цялото общество вижда в кои сайтове и вестници Бойко Борисов е свещена крава.

Само разровете около грандиозния скандал с голия премиер и пачките в чекмеджето и ще се откроят сайтовете, които са слушкали и папкали – в тях издънката е описана като фейкнюз, а уличаващите снимки са определени като пипани с фотошоп”, обясни източникът на Narod.bg.

По думите му 150 хиляди лева на месец е прибирал издателят на един сайт, в който, съвсем резонно, Бойко Борисов е най-красивият, най-умният и най-мъжественият премиер, който светът е виждал, ядоса се журналистът пред Narod.bg.

„Поне толкова е прибирала и главната редакторка на голям ежедневник със затихващи функции, за да венцехвали премиера и стопира всякакви новини, които не се вписват в схемите на ГЕРБ. Издателите на по-малки сайтове са се облажвали със суми между 30 и 50 бона на месец, за да вършат същата мерзост. По мои сметки пачките за скрития медиен пиар на Бойко набъбват до 500 бона, но може и да са повече”, разкри топ журналистът пред Narod.bg.

Според него големият въпрос, извън порочната сделка, е откъде са парите?

„Става дума за колосални суми – на година хвалбите Му струват 6 милиона, за три, от началото на мандата, стават 18 милиона лева! Откъде са парите? Едва ли са от спестените премиерски заплати, официалните пари, които получава Бойко, не стигат и за един ден медийни подмазвания”, пресметна източникът на Narod.bg.

„Без да мога да докажа и това твърдение, ще предположа, че кешът идва от ония милиони, които бизнесът е давал под масата като рекет на факторите в ГЕРБ. Васил Божков официално призна в сигнал до прокуратурата, че само той е броил на Бойко, Владислав Горанов и Менда Стоянова 60 млн. лева през последните три години. От такива нелегални финансови потоци очевидно са отделяни суми и за медиите”, завърши информаторът на Narod.bg.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!