Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев: Няма да подам оставка

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че няма да подава оставка, както настояват президентът Румен Радов и подкрепящите протестите. 

"Не смятам да си подавам оставката затова, че за България няма недосегаеми вече и че тези, които бяха недосегаеми, които купуват политици, включително и журналисти, така наречени, прочетете пак това, което пусна Прокуратурата, чуйте го, които си плащат на кого ли не, за да могат българските граждани да са бедни, да живеят в нищета и да бъдат ограбвани и убивани, да си подам оставката затова, защото на тези хора ние им повдигаме обвинения, преслеваме ги наказателно и те организират нещо частично", заяви обвинител номер едно в град Шивачево, където се проведе специализирана операция.

Гешев посочи, че към момента има над 20% спад на битовата престъпност, а телефонните измами драстично са намалели и коментира:.

"Ако ме харесват, това означава, че не си върша работата, а тя е свързана с това да има правосъдие и справедливост. Тя е в интерес на българските граждани". 

Той отказа коментар по темата с исканите оставки в правителството и в МВР:

"Това са политически въпроси, касаещи политическите пратии, касаещи управляващата коалиция, касаещи изпълнителната власт, касаещи отношениято на Народното сърание, изпълнителната власт с Президентството. Това не е работа на Прокуратурата".

Поводът за специализираната операция на прокуратурата е извършено изнасилване от 19-годишен младеж, посегнал на 87-годишна жена, след като се е напил. Мъжът е арестуван. Жената е в добро общо състояние. 

В Градец е задържана лихварска група, след операция на НСБОП, съобщи главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който отказа да коментира политическите оставки.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bnr.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!