Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Във Вашингтон си спомниха, че "нашето куче" вече пречи

/Поглед.инфо/ Излишно е да описвам картината, която наблюдаваме по националните телевизии само частично,/ е няма как да не попокажат какво става на софийския център вече дни наред/ и много подробно по БСТВ и „7/8 ТВ” на Слави Трифонов. Искрено казано в началото мислех, че всичко ще утихне за ден-два, по площадите и улиците ще виждаме все по-малко хора, но ето че не познах.Затова сега се опитвам да проумея откъде идва тази енергия и упорство у хиляди хора по улици и площади в продължение на дълги часове вече толкова дни.

Прецедентите в историята показват, че винаги е имало някаква организираща сила: Дантон, Марат, Робеспиер във Великата френска революция, болшевишката партия с Троцки и Ленин при Октомврийската революция през 1917 г в Русия, да не се връщаме по-назад в историята.

Не само недоволството -възмущението от десетгодишния политически разврат на хунтата ли, бандата ли на Борисов додеяха на всички. То и петвековното турско робство беше додеяло на всички и шепа, подчертавам, шепа луди глави грабнаха оръжието, излязоха в Балкана, и „Радецки пристигна с гръм”. „Войводата” го простреляха на Околчица, Петлешков го изгориха жив на кладата, главите на участниците в Априлското въстание набучиха на колове за назидание, ранения Левски го обесиха „там, край град София”. Носи се мълвата, че висок турски сановник/турците уважават храбростта/ споделил, че нарочно са оставили само две заптиета да отведат Левски от Къкрина до София, очаквайки, че патриоти ще се справят лесно и ще го освободят, но не би. Многозначително е това „народе ????”, написано от ръката на Апостола.

Пиша тази реминисценция просто защото сега сякаш наблюдаваме нещо неочаквано, необичайно. Да, отличният репортер на „7/8 ТВ” взе в неделя вечер няколко забележителни интервюта на участници в протеста. Да, очевидно преля чашата на арогантността, тайния грабеж, станал явен със записа на спящия Борисов и шкафчето с пистолета и пачките п , но все не мога съвсем да се убедя, че това е достатъчно. Защото арогантносттта, грабежът не са отвчера и отпреди седмица и месец, аот десет години.

И преди да продължа разсъжденията си за стимулите на това, което се случва, ще вмъкна едно кратко интермецо за заявлението но Борисов по телевизията, че няма да подава оставка, защото „държавата ще я счупят”. Не е грижата за цялостта на държавата, а собствения му страх. Страхът, че излезе ли от „Дондуков”, разкритията на Черепа за десетките милиони, които е бил принуден да дава, ще му се сторят люлчина песен. Ще проговорят олигарси, политици,босове на строителни и други компании, които изграждат калпави магистрали, вдигат гигантски небостъргачи, редят и пререждат паветата по „Графа”, санират сгради, раздават трийсетлевките за изборите, да не говорим за дреболии като „подпорната стена” в Алепу.

Сигурно е, че не само Божков пази документи и записи за „общуването” му с Бойко и Влади, които ехидно пуска на час по лъжичка. Твърде вероятно е да „помага” по неговия си начин за незатихването на уличния протест.

Та затова на Бойко хич не му се сдава властта. Защото повече от вероятно е да се озове зад решетките.

А сега към подтика да напиша тези редове.

Спомняте ли си онази грама от посленика на САЩ у нас Байърли преди доста години. Беше дал доста подробна характеристика на Бойка Борисов, общо взето като „мутра” и мафиот. Досега мутрата и мафиотът беше възпрприеман като удобно за Вашингтон „куче, но наше куче” по израза на един бивш американски политик. И го крепяха, пуснаха го в Белия дом да се снима с Тръмп. Но не е нито Тръмп, нито Клинтън, нито Буш, които гледат досиетата на чуждестранните управници. Гледат ги агентите на всесилното ЦРУ по места и докладват кое куче да продължават да хранят и кое вече толкова е натежало от преяждане и проклетия, че вече махалата намразва покрай него и стопаните му.

Моля да не бъда разбран неправилно: не мисля, че ЦРУ и американците плащат на участниците в протеста. Просто са прежалили Бойко Борисов, той вече им пречи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!