Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валят декларации в защита на властта: Чекмедженцата са в опасност, под въпрос са €-потоците ни

На фона на задълбочаващи се протести срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев, последните два дни продължават да валят декларации, писма, съобщения, петиции и пр. в тяхна подкрепа. 

Българската федерация по волейбол (БФВ) бе една от първите, които изразиха "пълна подкрепа" към правителството. В текста, качен на сайта на федерацията, се посочват серията значими домакинства на България, най-престижните от които бяха световното първенство за мъже през 2018 г., както и Евроволей 2015 - и двете съвместно с Италия.

"Всичко това нямаше да бъде възможно без подкрепата на г-н Бойко Борисов

и неговия екип"

, твърдят от организацията. И разбира се изказват благодарност на кабинета "и за инвестициите, които се правят в спортна инфраструктура. Без добра спортна база домакинствата на тези форуми нямаше да бъдат възможни.

Залите са ни нужни, за да могат децата ни да практикуват любимия си спорт и да растат здрави. Сигурни сме, че нашето добро сътрудничество ще продължи и в бъдеще", се казва още в позицията.

Тя е съпътствана и от снимки на Борисов и министъра на спорта Красен Кралев, който е в много близки отношения с новия президент на федерацията Любомир Ганев.

"Благодарни сме за подкрепата и загрижеността към спорта джудо в от страна на българското правителство и затова днес заявяваме нашата подкрепа за кабинета на г-н Бойко Борисов", се казва и в позиция на федерацията по джудо, оповестена днес.

"Както знаете България ще бъде домакин на Европейско първенство по джудо за мъже и жени, което ще се проведе през месец април 2022 г., а през февруари тази година имахме удоволствието да организираме Европейската отворена купа за 2020 година, която е с ранг на Олимпийска квалификация", се казва в декларацията. Според председателите на федерацията, домакинствата "бяха спечелени с огромното съдействие от страна на българското правителство".

Оттам припомнят, че правителството е отпуснало допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 2 300 000 лв. за организирането на шампионатите.

По-късно към подкрепата на Борисов и управлението му се включиха и Калин Сърменов, актьор, директор на Сатиричния театър, Христо Мутафчиев, актьор, председател на Съюза на артистите, Евгени Будинов, актьор и депутат от ГЕРБ, писателят Христо Стоянов, актьорът Антон Радичев, издателят Юлий Москов, друг актьор - Николай Урумов и певецът Благовест Аргиров.

Ето какво написаха те:

"България отново е разделена.

В разгара на тежка пандемия, пред прага на икономическа криза, точно когато сме приети в чакалнята на еврозоната, когато повече отвсякога имаме нужда да бъдем заедно, за да сме силни - и в радостта, и в болката, и в грижата за тежкото "утре"...

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Как ще живеем по този начин? С тази омраза? В тази непримирима братоубийствена вражда? С тези давещи се от злоба лица на наши сънародници - братя по кръв, по горест, по съдба?

Защо преходните котерийни страсти на политиката успяха да ни разделят, както не бяхме разделени и на 10 ноември 1989?

Защо поставяме на карта демократичните ценности, които изповядваме?

Защо искаме доброволно да съсипем общо-взето подредената ни и спокойна държава?

Сега най-важното е разумът да надделее над безумието. Още по-важно е мислещите, нормални и отрудени българи да застанат на страната на закона и да усетят, че в държавата има закони.

Властта се взима на избори, не на улицата.

Минало незабравимо: Избори по комунистически или когато Цветанов майстореше резултатите, а сега?

Бойко Борисов - един от най младите комунисти в България, комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец (Корнелия Нинова).

Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!

Никой, дори и президентът на републиката, няма право да зове за метежи и бунтове, да нарича една част от народа „мутри“ и да я противопоставя на друга.

Никой, дори и президентът на републиката, няма право да се намесва в работата на независимата съдебна система и да кадрува, искайки оставката на главния прокурор.

И то точно в момента, когато главният прокурор води тежка война с ключови участници в разбойническото ограбване на българския национален продукт.

Демокрацията е в опасност, в опасност и под въпрос е европейският път на България.

Нека бдим, нека бъдем особено внимателни, нека се опълчим на лицемерния популизъм, нека не връщаме часовника на времето 30 години назад".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!