Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Имейл до Narod.bg: Македонецът Сашо Миялков извадил Бойко Борисов от пражкия затвор „Панкрац”? Прокуратурата ще провери ли сигнала?

На редакционната поща на Narod.bg бе изпратена информация, чиято достоверност не е наша работа да проверим, но ще дадем гласност на сигнала, защото касае пряко устоите на България.

Подател с имейл bbmake@yahoo.com пише до Narod.bg, че премиерът Бойко Борисов наистина е лежал в чешки затвор за кражба на коли, откъдето е бил изваден с помощта на известната в Северна Македония фамилия Миялкови.

Сашо Миялков е стар приятел с Бойко Борисов

Понеже нямаме ресурса да потвърдим като истина или отречем като лъжа изнесените данни, поднасяме съдържанието на имейла, като призоваваме правоохранителните органи да проведат обстойно разследване, което да установи фактите по сигнала.

В текста се споменава Сашо Миялков и неговият баща Йордан. Narod.bg вече писа, че синът, който е бивш шеф на тайните служби на Северна Македония, е близък приятел до Борисов и двамата в миналото са имали общ тъмен бизнес с цигари, което се потвърждава от доклад на македонските служби.

Затворът „Панкрац“ в Прага

Сашо Миялков е собственик и на лъскавия хотел „Мариот” в центъра на Скопие, където се смята, че Бойко Борисов е отседнал за една нощ миналия уикенд.

Бащата Йордан Михалков е първият министър на вътрешните работи на Република Македония след провъзгласяването на суверенитет и независимост. Политикът е загинал в автомобилна катастрофа на пътя Скопие-Белград на 19 декември 1991 г. Роден е в Щип на 11 декември 1932 г., установи проверката на Narod.bg.

Ето какво пише анонимният читател на Narod.bg:

Сашо Миялков е завършил в Чехия. По времето на соца заедно с баща си Йордан Миялков са отговаряли за голяма чешко-македонска текстилна фабрика.

В първите години на демокрацията Бойко Борисов се подвизавал в Прага с пистолет и бухалка в ръце, крадейки коли.

Стига се до неговия арест, при което бъдещият премиер на България попада в затвора „Панкрац” в Прага.

Фамилията Миялкови имали тесни контакти с чешките служби, затова помогнали, по молба на хора от българската Държавна сигурност, на Бойко да излезе от затвора в Прага.

Бащата Йордан Миялков е бил МВР шеф на Македония, а синът започва работа първо в Военния отдел на македонското контраразузнаване, а по-късно оглавява и тайните им служби.

Пражкият затвор, в който се твърди, че е лежал Бойко Борисов

Редакцията на Narod.bg отново призовава компетентните органи да разследват изнесените данни, за да опровергаят или потвърдят сигнала на нашия читател.

В нашите медии вече е споменавано, че Б. Борисов е лежал в пражки затвор. Ето какво пише, например, сайтът информиран.нет по темата:

През 1990 г. Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас.

В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело.

След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР.

Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!