Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов даде ясен знак, че мисли за оставка – заговори в минало незабравимо време: Побеждаваме винаги в честни избори

Минало незабравимо: Избори по комунистически или когато Цветанов майстореше резултатите, а сега?

Бойко Борисов - един от най младите комунисти в България, комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец (Корнелия Нинова).

Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!

След срещата с Мустафа, която не е позволила триумфални снимки Борисов даде ясен знак, че мисли за оставка.

Въпросът ще бъде решен след заседанието на Европейския съвет, посочи той.

„Да мине Европейския съвет и ще говорим пак“, каза той.

Похвала за свършеното и предупреждения за онова, което предстои през есента и зимата в икономически и социален план. По тази линия се движеше изказването на премиера Борисов по повод исканията за оставка. Но заяви - отказва да коментира сценаристите и всичко, което се случи през времето. Готов е обаче да се срещне както с коалиционните си партьнори, така и с опозицията.
Това се случи на редовното заседание в Министерския съвет днес.

“Не сме спрели увеличението на доходите. Към този момент не теглим заем, влизайки в подобна ситуация държавата трябва да бъде много консолидирана. Договорили сме най-много пари за България и трябва да ги защитим на най-важния съвет на ЕС. Има вот на недоверие, ще ги гледаме”, заяви Борисов. Той допълни, че ще се срещне както с коалиционните си партньори, така и с всички представители на останалите партии.

"Ако нямаме план за стабилност, с коалиционните партньори и включително с опозиционните партии, какво ще се прави в идните месеци? Никой не може да се справи сам. Прекрасно знам какво могат организаторите на протеста - Румен Петков, Мая Манолова и всички, които са там.

След това направиха записи, чекмеджета и т.н. Тези хора, които сега протестират за социални придобивки, с мерките, които въвеждахме, доходите им паднаха. Не е като да си работи икономиката нормално. Ако успеем да държим по този начин финансите на държава, ще завършим годината все едно сме края на 2018-а, началото на 2019-а. Това ще е максимумът. Да се концентрираме върху справедливите искания и да мине Европейския съвет”, посочи премиерът и допълни, че е нужно държавата да е максимално консолидирана.

Той още веднъж повтори, че ударът срещу него се дължи на успеха с влизането на България в еврозоната:

"Няма да коментирам вчерашните записи, защото сме там само аз и Горанов, защото влязохме в Банковия съвет и повече няма да могат да се фалират банки и да изнасят пари”... ето тук?

Í

Премиерът се обърна и към президента и опозиционните партии.

"Предстоят много тежки месеци, и ако има друго правителство, тогава всички ще питат: Къде ни е съгласието и единението. Ние нищо не искаме, има няколко месеца до изборите. Работим по поръчката за машинното гласуване. Някой не иска машинно гласуване, защото при едни предсрочни избори, няма да има машини. Единственият суверен си е народът, той определя кой и как управлява. Винаги сме побеждавали в честни избори, много пъти. Спазваме Конституцията и демокрацията", категоричен беше премиерът.

Бойко Борисов посъветва вътрешния и военния министър да отидат до парламента и да обяснят пред депутатите за битите полицаи и арестите на протестите. В никакъв случай не упреквайте хората, които идват да протестират със социалните си искания. Желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри правителството.

“Договор мога да сключа с тях, че през ноември, декември, януари, положението им ще е по-тежко. Казвам го добронамерено”, допълни министър-председателят.

Той се обърна и към правосъдния министър Данаил Кирилов като му забрани да пише постове във Facebook:

“Ситуациятаа не е смешна, а той така възпалява протестите”, отсече Борисов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!