Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов – шеф на контрабанден канал за цигари! Това се твърди в доклад на македонските спецслужби (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Бойко Борисов е бил шеф на контрабанден канал за цигари в съдружие, твърди доклад на северномакедонските служби за сигурност, съобщи пред Narod.bg източник от върховете на МВР. Наличната информация гласи, че съдружник на Бойко Борисов в далаверата е бил страховитият началник на тайните служби в Скопие Саша Миялков, от когото и до днес треперят в западната ни съседка.

Повод за изравянето на случая стана съобщението на бившия шеф на „Гранична полиция” ген.-майор Валери Григоров, че в събота следобед Бойко Борисов е заминал за Северна Македония, където отседнал в луксозния хотел от световния бранд „Мариот” на пъпа на Скопие. Проверка на Narod.bg показа, че хотелът се държи именно от приятеля на българския премиер – Саша Миялков, който десет години е бил начело на спецслужбите в родината си.

Като главен секретар на МВР, Бойко Борисов е бил в близък контакт с шефа на контраразузнаването в западната ни съседка. Българинът и македонецът били близки дотолкова, че организирали канал за трафик на цигари по маршрута България – Македония – Албания – Италия. Данните в доклада на македонските служби сочат, че далаверата е прекъснала, след като през 2005 г. Борисов става кмет на София.

Успешният цигарен бизнес по онова време бил гарантиран от силната фигура на Саша Миляков, която освен контрол над спецслужбите, имал достатъчно връзки и в подземния свят на Балканите, потвърди информаторът на Narod.bg.

Името на Миялков, дирижирал тайните служби в Скопие, докато първият му братовчед Никола Груевски беше премиер, и днес се произнася шепнешком на ухо, а за някои македонци дори мисълта за топ ченгето ги кара да тръпнат от страх.

В медиите на западната съседка се споменава, че сянката на репресивните служби дава на Миялков летящ старт в бизнеса, след като подава оставка като шеф на македонското контраразузнаване заради скандал с нагнетяване на етническо напрежение през май 2015-а, провери Narod.bg.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!