Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът: Мутри - вън! Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата!

"Моля момчетата от полицията да се отдръпнат. Ние с г-жа Йотова няма от кого да се пазим." С тези думи се обърна президентът на България Румен Радев към гардовете от МВР пред хилядите граждани, събрали се на спонтанен протест пред сградата на Президенството в подкрепа на българския президент и срещу действията на прокуратурата и изпълнителната власт, в лицето на Иван Гешев и Бойко Борисов.

Той бе придужаван от вицепрезидента на България Илияна Йотова. 

След като помолените от президента Радев служители на МВР отидоха в страни и разцепиха кордона, който бяха направили, държавният глава и неговият заместник отидаха при българските граждани.

Изявлението на държанвия глава Румен Радев:

Скъпи българи,

Благодаря на всички вас, които днес сте тук!
Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно.

Виждма хора млади и стари. И това не е случайно!

Българската Мафия постигна невъзможното. Обедини почтените хора срещу себе си!

От нас, от всички нас зависи да изхвърлим Мафията от Изпълнителната власт! Да изхвърлим Мафията от Прокуратурата! Която прокуратура Мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии.

Българската Мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана!
Но днес гневът се излива на площада. Гневът от лъжите, от грабежа, произвола и рекета! Гневът от всичко онова, което прокуди 2 милиона българи отвъд граница и днес притеснява всеки един от нас.

Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни! Битката за справедлива, модерна и европейска България! В битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България!

Искам да ви припомня думите на съдия Джовани Фалконе, които бяха мое верую през дългите, тежки години на моята предишна професия: "Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж!".

"НЕ" НА СТРАХА! ЩЕ СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ! МУТРИ - ВЪН!"

Българските гражданите започнаха да скандират: "Борисов - позор! Оставка и затвор!", "Гешев - позор!", "Оставка!", "Мафия!".

Президентът отиде при хората, с които се ръкува и разговаря. Много от тях носят българското знаме. Вижте как го посрещнаха: 

 


.

.

.

.

.


КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://liberta.bg/

https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!