Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За Бойко пачки – за децата ВИ капачки (ХРОНИКА НА КРАЖБИТЕ)

https://napravidobro.bg/

Хунтата ГЕРБ, която десет години управлява, грабейки България, докара народа до просешка тояга. Докато българинът събира тонове капачки, за да се плати още един кувьоз и се спаси още един детски живот, лидерът на освирепялата органицирана престъпна политбанда на Бойко Борисов събира пачки по 500 евро. Равносметката на Narod.bg се подкрепя от плеяда злоупотреби:

  1. Докато българинът фалира, остана без работа и се разболя от мизерията, донесена от съсипаната покрай коронавируса икономика, Борисов колекционира златни кюлчета с безграничната си наглост на силовак от СИК.
  2. Докато родителите ни са на прага на оцеляването с най-ниските пенсии в Европейския съюз, държавата на хунтата дава милиони левове на своите обръчи от фирми, които строят некачествено, защото трябва да се краде и защото Бойко ще им даде нова грабителска обществена поръчка, с която да замажат старата кражба. Един от най-очевадните грабежи е санирането, в което от старта си през 2015-а досега струва на данъкоплатците 2 милиарда лева, с които са обновени по-малко от 2000 сгради.Санирането обаче е чиста проба двойна кражба! Веднъж ГЕРБ прибира половината пари от строителните фирми и втори път едни данъкоплатци субсидират други. Ако държавата иска да подпомага строителния бранш и пестенето на енергия, да санира първо всички обществени сгради, а после да му мисли за частите. Има и трета кражба – тези 2 милиарди дългове с идеята да се вземат още 2 млрд., ще ги плащат нашите деца, припомня Narod.bg.
  3. Кражбите от Държавен фонд „Земеделие” не са спирали – журналистически разследвания показаха, че от 3 милиарда бюджет се крадат между 60 и 80%, които не достигат до фермерите, а потъват в джобовете на кликата около властта, в това число БСП и ДПС.
  4. Поголовното източване на бюджета със строежа на нефелни магистрали, които само месеци след ремонта отново трябва да бъдат…ремонтирани. Тук схемата, въведена от Бойко Борисов, е ясна дори на децата – печелещите обществените поръчки фирми, разбира се, които не са никак случайни, се отчитат с по-голямата сума от парите директно към върховете на ГЕРБ, проучи Narod.bg. Ако сумата, например, е 60-70 милиона, предварителното „ресто” хунтата около Бойко е … 50 милиона. Какво печели след такъв гигантски рушвет фирмата-строител? Брилянтно измислено – вместо 60 сантиметра настилка, се прави по средата 30 см кух пълнеж с некачествени материали. За да избият парите и да печелят, се сключват и договори с фирми – подизпълнители, които в голямата си част са бушони, на които впоследствие нищо няма да се плати и ще трябва да пият „една студена вода”. А докато се върти първата спечелена поръчка, се печели втората, оттам се усвояват още пари, далаверата е същата, нататък третата поръчка и така по принципа на пирамидата. Докато парите не свършат.

Това е само капка в морето от престъпления на ГЕРБ. Примерите за злоупотребите на властта са стотици и трябва да бъдат подети от прокуратурата, стига някой в държавното обвинение да има смелостта да си свърши работата.

Ако се разровят неколцина всеизвестни на обществото олигарси, които трупат милиони само заради метаните пред Бойко Борисов, ако се проверят офшорните им сметки, заедно с финансовия ресурс, складиран в чужди банки чрез подставени лица, ще намерим онези 30 милиарда лева, които изчезнаха от началото на т.нар. демокрация, за които говори преди години бившият главен прокурор Никола Филчев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!