Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: ГЕНОЦИД! Отровното лекарство за свине срещу COVID-19 се прави от Домусчиев, дето вика на Бойко „Началника“! Затова ли го лансират?

Поредният абсурд на хунтата ГЕРБ, който проправя пътя на неколцина от върха директно към затвора заради готвен геноцид над българския народ! Антипаразитното лекарство ивермектин, което се използва не в хуманната, а във ветеринарната медицина и то само при лечението на свине, се прави „по една случайност” от любим олигарх на Бойко Борисов – Кирил Домусчиев.

Преди ден отровният свински илач бе анонсиран от Националния оперативен щаб (НОЩ), контролиран от премиера, като панацеята за лечение на коронавирус. Медикаментът се произвежда от фирма „Биовет” на ДСомусчиев, познат повече като Киро Гела заради зализаната си прическа, или Киро Парахода в качеството му на председател на Надзорния съвет на Параходство „Български морски флот” АД, разузна Narod.bg.

Проверката ни установи, че лекарство на основата на ивермектин „Пандекс” се прави от „Биовет” на разградския мултимилионер, който се обръща към премиера с абсурдното „Началник”?! Дали по тази причина властта упорито се опитва да лансира мултимилионера, за да разширява бизнеса му?

НОЩ се опитва да ни манипулира, че ивермектинът ще ни лекува от COVID-19, въпреки, че още преди два месеца от Българския ветеринарен съюз (БВС) предупредиха, че ветеринарният препарат е опасен за човека, показа проверката на Narod.bg.

От там сигнализираха за повишеното търсене и изкупуване на лекарството срещу краста, за което преди дни беше изказано мнение, че е сред медикаментите, които се изследват като потенциално лечение за COVID-19.

От БВС подчертават, че ивермектинът е силно токсичен и лесно може да се предозира. Неправилната му масова употреба може да доведе до тежки последици при хората, включително и смърт.

„Категорични сме, че едно лекарство, преди да бъде пуснато за употреба от даден вид – човек или животно, бива тествано многократно и едва след това биват определяни неговите показания, противопоказания и дози“, казват още от съюза на ветеринарите.

Бизнесмен нарича премиер „Началник“?! Това ако не признак на зловеща корупция, здраве му кажи

На този фон дойде пиар акцията на НОЩ, че ивермектинът на Киро Гела дава обещаващи резултати при лечението на пациенти с коронавирус в български болници. Препаратът се прилага в рамките на клинично изпитване и обхваща 30 пациента в 9 болници в страната, съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) Богдан Кирилов в понеделник на нарочна пресконференция.

Проучването у нас е започнало след информация от австралийски учени през април, че препаратът може да е ефективен при пациенти с коронавирус. Освен България подобни проучвания с ивермектин върху пациенти се извършват още в Испания, Бразилия, САЩ.

Кирилов все пак призна, че приложението лекарството трябва да става единствено в болнични условия при съобразени дози и под наблюдение. При първите публикации, че ивермектинът може да е ефективен срещу коронавирус, това предизвика нашествие от хора, желаещи да си го набавят от ветеринарните аптеки, което накара Българският ветеринарен съюз да сигнализира за опасностите, които крие самолечението.

В този дух дойде и коментар от журналиста Николай Бареков, провери Narod.bg. Ето какво написа във фейсбук профила си бившият евродепутат:

Отровното лекарство за свине, което Щабът ви препоръча за COVID 19, било производство на Домус(чиев) ага, дето вика на Бойко „Началника“. Целият ГЕРБ се изреди да прави реклама на отровния илач по баджак медиите. Даже имаше и извънредна пресконференция да го промотират дирникът Ананиев и продажният щаб.

За едни хинин от скъпия, а за народа – лекарства за глисти по прасетата! Не се лъжете и не купувайте този боклук HUVE 19, чак си го прекръстили на фирмата тези нахалници. Тази пандемия ще ни докара до просия, а на някои няма да им стигнат шкафовете, за да тъпчат милиардите от 500€. #ОсъзнайтеСеБе

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!